Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Италия одобри допълнителни €25 млрд. за икономиката си

Италианското правителство одобри допълнителни 25 млрд. евро финансови стимули в подкрепа на икономиката на страната, която силно пострада от коронакризата.

Това е третият път, в който се заделят пари за икономиката на страната, отпуснати за възстановяване, като средствата ще бъдат под формата на заеми.

„Важно е да продължим да подкрепяме индустрията и гражданите“, се казва в изявление на правителството, което приключи късно в сряда вечерта, предава Reuters. Допълнителните средства ще помогнат на Италия да „преживее“ времето, докато получи 200-те млрд. евро от Фонда за възстановяване на Европейския съюз, който лидерите на ЕС одобриха тази седмица.

Вследствие на кризата Рим вероятно ще увеличи дълга си до 157.6% от БВП на страната.

Допълнителнo отпуснатите средства ще продължат схемата за запазване на заетостта с още 18 седмици. От нея ще могат да се възползват компаниите, които са били най-силно засегнати през първата половина на 2020 г, но при условие, че не са съкращавали работна ръка.

Като цяло правителството е заделило около 180 млрд. евро държавни гаранции за банкови заеми в подкрепа на икономиката, но очакванията са само част от тях да бъдат изразходени. Към момента общата сума на използваните средства е 75 млрд. евро.

Вижте още

60 нови автобуса за градския транспорт в София пристигат този октомври

ivan

Един от големите градове у нас бележи сериозен ръст в имотните сделки

leni

Япония плаща по 100 000 йени на заселниците на три острова

admin

Напишете коментар