Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Плетените мебели в градината – добра идея ли са?

Плетените мебели се наложиха като все по – популярни и често освен в двора, намират място и вътре в дома.С лекота се вписват във всеки интериор, удобни са, елегантни и практични.

Все по- често могат да се видят уютни градински кътчета, изцяло обзаведени от плетени мебели и  аксесоари.

Най – често те са ръчно изработени, което им придава уникалност и ефектен външен вид. Материалът може да бъде ратан, бамбук, тръстика, ракита. Едновременно леки и здрави, материалите са изключително устойчиви и позволяват дълготрайна употреба.

Екзотика, лятно настроение и топлина – това са чувствата, които внасят плетените мебели в двора. Те радват с натурална красота, благодарение на която са в чудесна хармония с останалите природни елементи в градината – камък, дървесина, растителност. От ратан, както и друга тропическа дървесина могат да бъдат изработени маси, столове, кресла, канапета, шезлонги, както и декоративни аксесоари като плетени кошници, кашпи за цветя.

На пазара се предлагат мебели и от изкуствен ратан, чиито основни предимства са по – ниската цена и лесна поддръжка. Те са издръжливи на влага, лесно се почистват и няма проблем да се мият с вода. Освен това са устойчиви и на излагане на слънчеви лъчи.
Докато мебелите от естествени материали са доста по –претенциозни. Те трябва да се предпазват от влага и слънчеви лъчи, най – добре е да бъдат поставени под навес. Трябва да се почистват с меки препарати, които няма да повредят повърхността им, а през зимата трябва да се съхраняват на закрито и сухо място.

Вижте още

Проектът за „Света Неделя“ предизвика недоволството на работещите в църквата

leni

Дом на колела, събран в 6 кв.м

leni

Холандци построиха мост като възел в Китай

admin

Напишете коментар