Invest Build Media
Имоти и строителство

Нов учебен корпус откриха в Музейко

Нов учебен корпус, като част от най-големия научен център в Източна Европа – Музейко, бе открит година след създаването на центъра. Инвестицията, която направи отново Фондация „Америка за България“ е 500 000 щатски долара. С това общо инвестираните в Музейко средства от фондацията надхвърлят 21 млн. щатски долара.

Учебният корпус e ново пространство в непосредствена близост до Музейко, създадено за допълнителни  дейности на деца до и над 12 години. Тук те могат да посещават научни ателиета по химия, физика и биология в специално създадената за целта лаборатория, да четат и разменят книги в уютната читалня, да участват в работилници по керамика – корпусът е оборудван с керамична пещ, по готварство – има и просторна кухня, съобразена с участието на децата в готварските приключения, да спортуват или да се включват в разнообразни инициативи под формата на специализирани ателиета.

Учебният корпус на Музейко е и мястото, където детският научен център ще провежда партньорски програми. Тук ще бъдат и заниманията на Научния клуб на Музейко за деца между 5 и 7 клас, който започва дейността си тази есен.

“Учебният корпус е логично продължение на интереса към Музейко, който през първата година беше наистина голям. До рождения ни ден на 1 октомври ще сме надхвърлили прогнозните посещения с около 20 хиляди, към момента те са близо 110 000. Една от най-радостните тенденции, която отчитаме през този период, е желанието на все повече деца и техните родители преживяното в Музейко да бъде задълбочено с по-сериозни занимания в областта на науката, съчетана с игра, творчество и нови методи в образованието: чрез забавление, под формата на експеримент и в естествена среда. Затова решихме да открием Учебен корпус на Музейко. Освен образователни и занимателни пространства за основните ни посетители – деца между 6 и 12 години, корпусът ще посреща и нуждите на малко по-големи деца между 12 и 14 години чрез т.нар. Научен клуб по физика, химия и биология. ” – споделя Бистра Кирова, директор на Музейко.

Учебният корпус на Музейко е финансиран от фондация “Америка за България”, и е оборудван благодарение на своите дарители и партньори: ИКЕА и Da Vinci Learning.

„Много хора дори не предполагат колко важна е играта за всяко дете. Ние в ИКЕА знаем, че играта допринася за развитието на децата, правейки ги по-креативни, по-силни и активни. ИКЕА и Музейко споделят общи ценности и затова прегърнахме идеята да създадем тук най-доброто място за учене и игра. Пространството, което нашите интериорни дизайнери аранжираха, ще помогне на децата да се включат в редица дейности за по-устойчив живот у дома. Вярвам, че това ще бъде едно прекрасно място за малки и пораснали деца“ – сподели Тео Муратидис, управител на ИКЕА България.

“Партньорството между Музейко и Da Vinci Learning достига нови измерения с откриването на научната лаборатория в Учебния корпус на детския научен център. Тук децата ще получат възможност за практически подход към науката, ще учат и ще разбират от личен опит различните образователни предавания на Da Vinci Learning. Нашият телевизионен канал поднася учебния материал по възможно най-забавния начин чрез своите програми. Целта ни е децата навлязат по-дълбоко в теми, свързани със света, в който живеем, и тя напълно съвпада с философията на Музейко. Това прави нашето партньорство изключително вълнуващо” – споделя Тина Паразайда, Директор Маркетинг на Da Vinci Learning Channel.

muzeiko-nov-ucheben-korpus-03 muzeiko-nov-ucheben-korpus-02

Вижте още

Как се справя бизнесът с имоти в САЩ

Откриха първия саниран блок във варненския квартал Чайка

ivan

През 2019 г. започва строежът на първия плаващ град

admin

Напишете коментар