Invest Build Media
Туризъм и Екология

От утре Гърция отново се отваря за круизни кораби

Въпреки че, по данни,  круизните кораби бяха основни места за разпространението на COVID-19, Гърция отново ще им позволи да акостират по бреговете ѝ от началото на август.

Разрешението обаче е под условие, че пътниците могат да представят доказателства за отрицателен тест през предходните 72 часа.

Докато международната круизна индустрия е близо до затваряне и е по-тежко засегната от въздушните пътувания, Гърция се стреми да привлече повече туристи в страната това лято, за да помогне за компенсиране на икономическите загуби, причинен от COVID-19.

Министърът на туризма Харис Теохарис обяви, че отново ще се отворят шест круизни пристанища – Пирея, Ираклио, Корфу, Родос, Катаколо и Волос. 

Той добави, че „Гърция е първата страна, която реагира на круизния сектор, въвеждайки здравни протоколи, специално за тази форма на туризъм. Здравните процедури, които ще се прилагат на круизните кораби под надзора на гръцките власти, се основават на стандартите на ЕС и са адаптирани към гръцкото законодателство и местните условия.“

Вижте още

Митинг-концерт за референдума блокира София за повече от 24 часа

admin

Откриха запазени мозайки от втората половина на 4 век в Пловдив

admin

Германски здравни каси ще плащат на осигурени за балнеолечение в България

ivan

Напишете коментар