Invest Build Media
Туризъм

От утре Гърция отново се отваря за круизни кораби

Въпреки че, по данни,  круизните кораби бяха основни места за разпространението на COVID-19, Гърция отново ще им позволи да акостират по бреговете ѝ от началото на август.

Разрешението обаче е под условие, че пътниците могат да представят доказателства за отрицателен тест през предходните 72 часа.

Докато международната круизна индустрия е близо до затваряне и е по-тежко засегната от въздушните пътувания, Гърция се стреми да привлече повече туристи в страната това лято, за да помогне за компенсиране на икономическите загуби, причинен от COVID-19.

Министърът на туризма Харис Теохарис обяви, че отново ще се отворят шест круизни пристанища – Пирея, Ираклио, Корфу, Родос, Катаколо и Волос. 

Той добави, че „Гърция е първата страна, която реагира на круизния сектор, въвеждайки здравни протоколи, специално за тази форма на туризъм. Здравните процедури, които ще се прилагат на круизните кораби под надзора на гръцките власти, се основават на стандартите на ЕС и са адаптирани към гръцкото законодателство и местните условия.“

Вижте още

Създават най-големия резерват за морски животни в Антарктическия океан

admin

Стъпката на Нийл Армстронг върху Луната ще остане още десетки хиляди години

admin

През уикенда свободната зона на плажа в Албена ще бъде с безплатен шезлонг

viktoria

Напишете коментар