Invest Build Media
Туризъм и Екология

Мизерни условия в 4 звезден хотел в Царево

Потърпевши от мизерните условия в хотел в Царево сигнализираха за неспазването на хигиенни мерки, на стриктни условия по времето на пандемия, както и за лъжи от страна на колектива на хотела – и по време на престой, и преди такъв- по време на резервация.

По думите на туристите и заснетите от тях кадри, те били настанени в стаи със скъсани чаршафи, ръждясали мебели и непочистени бани. Служителите не носели предпазни маски, а обслужването по нищо не отговаряло на категорията на хотела, твърдят потърпевшите, които избрали да почиват в  Царево.

Един от потърпевшите, които решиха да споделят пред НОВА преживяванията по време на почивката със семейството си, е Емил Емилов.

Когато те пристигат, реалността се оказва далеч от звездната категория, която е описана в офертата.

„Качихме се в стаята и веднага установих липса на кърпи и кошара за детето ми, която ми беше обещана.Имаше паяци над главите ни, по чаршафа имаше кръв”, разказа мъжът.

Вместо обещания „ол инклузив“, семейството получава кренвирши с яйца и бисквити с мюсли.

Неволите продължават и около басейна.

„Нямаше спасител. Едно от децата си поряза крака на стъкло”, сподели още той.

От екипа на НОВА отиват на място, за да проверят сигнала. Посрещнати са грубо, а докато чакат адекватен отговор на зададените въпроси от страна на управител, още гостуващи в хотела се оплакват от условията, държанието, мерките и хигиената.

Една от жените разказва, че в хотела нищо не се е променило отпреди 11 години, когато за последно е почивала тук. Предпочита да остане анонимна, защото ваканцията ѝ още не е приключила. Но потвърждава, че условията са мизерни, а обслужването – далеч от 4-те звезди.

„Условията са недопустими. Храната трябва да бъде събирана от определен член на екипа, масите трябва да са на отстояние минимум 1,5 м една от друга и да се поддържат хигиенни изисквания”, обясни експертът по туризъм Кристиян Рамналиев.

След подаден сигнал до контролните органи, на мястото отиват инспектори от КЗП и министерството на туризма. Съществени нарушения по време на проверката обаче не са открити.

Счупените шезлонги и скъсаните чаршафи вече ги няма, а персоналът е с предпазни маски.

В посетените стаи и ресторанта хигиената също е спазена по време на инспекцията. Комплексът се състои от 3 блока и само една част от него функционира като хотел. В останалите две, сред които и зона с апартаменти, проверяващите не са допуснати.

„Няма да допусна нелоялност и то в сезон, в който се намираме при ниска заетост и при условията на пандемия, така че аз ще бъда изключително рестриктивна по отношение на спазването на законовата норма”, категорична е Марияна Николова, министър на туризма.

За да се избегнат неприятни изживявания през летните месеци, контролните органи засилват проверките по морето. Инспекции ще има и с таен клиент

Видео с кадри!!

Вижте още

Готвят 60 плажа за отдаване на концесия

admin

Временно спряха да издават разрешителни за частни ресторанти в Хавана

admin

Еврокомисията: Сайтове заблуждават при сравняване на цени за пътувания

ivan

Напишете коментар