Invest Build Media
Туризъм и Екология

Повече от 150 000 чужденци с риск от затвор в Тайланд

Властите в Тайланд са притеснени, че туристите, изпаднали в трудна ситуация, няма да подновят визите си, а ще останат в кралството нелегално поради неблагоприятната епидемиологична ситуация в родните им страни. 

Повече от 150 000 чуждестранни граждани трябва да удължат туристическите си визи до 26 септември, в противен случай ще им бъде повдигнато обвинение за нарушаване на срока на легален престой в Тайланд. Това предупреждение отправи заместник-представителят на имиграционната служба на кралството, предаде ТАСС.

„Това нарушение се наказва както с лишаване от свобода, така и с глоба според закона в Тайланд“, заяви администраторът пред вестник „Bangkok Post”. Нарушителите могат да бъдат депортирани в страните си, добави той. Освен това на чужденец, чиято виза е изтекла за повече от 90 дни, е забранено да влиза в Тайланд за една година.

Много чужденци останаха в Тайланд в края на март, когато пандемията от коронавирус спря международните пътнически полети и затвори границите, за да се предотврати разпространението на инфекцията. В тази връзка властите на страната удължаваха три пъти визовата амнистия за туристите, но срокът на последната изтича на 26 септември.

Вижте още

Да разгледаме Версайския дворец

leni

15 000 младежи ще пътешестват безплатно из Европа през лятото

ivan

Парковете на Дисни са най-популярните дестинации според Инстаграм

admin

Напишете коментар