Invest Build Media
Туризъм и Екология

Повече от 150 000 чужденци с риск от затвор в Тайланд

Властите в Тайланд са притеснени, че туристите, изпаднали в трудна ситуация, няма да подновят визите си, а ще останат в кралството нелегално поради неблагоприятната епидемиологична ситуация в родните им страни. 

Повече от 150 000 чуждестранни граждани трябва да удължат туристическите си визи до 26 септември, в противен случай ще им бъде повдигнато обвинение за нарушаване на срока на легален престой в Тайланд. Това предупреждение отправи заместник-представителят на имиграционната служба на кралството, предаде ТАСС.

„Това нарушение се наказва както с лишаване от свобода, така и с глоба според закона в Тайланд“, заяви администраторът пред вестник „Bangkok Post”. Нарушителите могат да бъдат депортирани в страните си, добави той. Освен това на чужденец, чиято виза е изтекла за повече от 90 дни, е забранено да влиза в Тайланд за една година.

Много чужденци останаха в Тайланд в края на март, когато пандемията от коронавирус спря международните пътнически полети и затвори границите, за да се предотврати разпространението на инфекцията. В тази връзка властите на страната удължаваха три пъти визовата амнистия за туристите, но срокът на последната изтича на 26 септември.

Вижте още

Визите за българи за Канада отпадат от 1 декември 2017 г.

admin

Откриха запазени мозайки от втората половина на 4 век в Пловдив

admin

От днес и Москва е под строга карантина

leni

Напишете коментар