Invest Build Media
Туризъм и Екология

Въпреки разпространяващата се зараза, Индия отваря Тадж Махал за туристи

Тадж Махал днес отваря вратите си за посетители.Решението е взето въпреки че Индия е на път да изпревари САЩ като глобален лидер в случаите на заразени с коронавируса, предаде АФП

Индия, която има население от 1,3 милиарда души и някои от най-пренаселените градове в света, е регистрирала над 5,4 милиона случая на COVID-19. Ежедневно се отчитат около 100 000 нови заразени и над 1000 смъртни случая.

Но след строгата карантина през март, която опустоши поминъка на десетки милиони хора, премиерът Нарендра Моди не е склонен да копира някои други държави и отново да затегне ограничителните мерки.

Вместо това през последните месеци правителството му облекчи все повече ограничения, включително за много влакови маршрути, вътрешни полети, пазари, ресторанти – и сега, отваряйки за посещения Тадж Махал.

Световноизвестният мавзолей от бял мрамор в град Агра на юг от Ню Делхи е най-популярният туристически обект в Индия. Обикновено привлича поне седем милиона посетители годишно, но е затворен от март.

Длъжностни лица казват, че когато Тадж Махал отвори отново, ще бъдат наложени строги правила за социално дистанциране и ежедневният брой на посетителите ще бъдат ограничени на 5000 – една четвърт от нормалния преди пандемията. Билети могат да бъдат закупени само онлайн.

„Маркират се места за стоене, за спазване на социалната дистанция, маската ще бъде задължителна и никой няма да може да влезе без термален скрининг,“ каза пред журналисти Васант Суарнкар, старши археолог, отговарящ за паметниците на Агра.

Вижте още

Швейцарци спечелиха най-старото авиосъстезание в света

admin

Навигао-плажът, който си струва да посетите

Когато отново ще може да пътуваме свободно – предложения за дестинации

Напишете коментар