Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Колко излиза закупуването на луксозна къща в Сърбия?

Пазарът на недвижими имоти в световен мащаб започна да се изменя много предвид ситуацията, породена от COVID-19. 

В Сърбия, обаче, промяната стана още по- драстична. Пандемията повлия върху поведението на потребителите, които започнаха да търсят по- отдалечени и удомни домове, по възможност с двор.

По този начин къщите, най-често в предградията, сега са на много достъпна цена. Сред тях се открояват и такива, които не са за всеки джоб, а само за изключително дълбоките, защото са луксозни изпълнения.

Една от тях се намира в Крагуевац, на езерото Шумарице, „далеч“ от суматохата в центъра и въпреки това толкова близо – само на 5 километра. Цената й е 235 000 евро и за тези пари получавате два огромни модерни апартамента с големи тераси и изглед към езерото. Тази къща има шест стаи и три бани и се простира на 285 квадратни метра.

Че не само централните белградски общини са популярни за живеене, доказва и рекламата за продажба на луксозна къща в Сурчин. Разпростира се на 652 квадратни метра и има 20 акра земя. Къщата е декорирана в много елегантен стил и както е посочено в рекламата, поради размера и разположението на стаите, тя може да промени предназначението си според нуждите на собственика.

istock

Любимата на сърбите планина е събрала много нови жители през последните години, което не би трябвало да е изненадващо, когато се предлагат такива места за живеене. Къщата се намира на един километър от центъра на Златибор. Предлага няколко апартамента, а всички жилищни единици имат отделен вход и място за паркиране. Отоплява се от норвежки радиатори и има вградени дървени камини. Всяка баня има електрическо подово отопление. Цената е 117 400 евро.

Този списък не е пълен без къщи в жилищната част на Белград. Може би най-примамливото предложение на „Курир“ е вилата в Санджак, която е с лице към две улици, с площ от 996 квадратни метра и граничи с каменна ограда. Изградена е в стила на старите градски вили с френски покрив, има градина от 600 квадратни метра със стогодишни борови дървета, поток, морава, вградено барбекю и сенник. Сутеренът на вилата е разположен от три страни над земята и се състои от покрит басейн, който е свързан с градината в частта, където е потока, джакузи, сауни, бани, душове, тоалетни, фитнес зали, развлекателни зони, перални помещения, килери, котелни помещения и гаражи за две коли. Цената й е „завидните“ 2 750 000 евро.

Вижте още

Нов пик на емигрантските помощи за роднини в България през януари

ivan

Община София ще купува 120 автобуса на метан

ivan

Турската валута падна до ново дъно

Напишете коментар