Invest Build Media
Туризъм и Екология

Каймановите острови привличат високодоходни обитатели

Дигиталните номади ще могат да работят от Каймановите острови в следващите две години, пише CNBC. Разбира се, има и уловка, тъй като ще трябва да печелите поне по 100 000 долара годишно, за да се възползвате от програмата, или дори повече, при положение че искате да го направите с половинката си.

Стартиралата на 21 октомври програма има за цел да привлече високодоходни служители, които да се нанесат на някой от трите острова – Малък Кайман, Голям Кайман и Кайман Брак.

Трите острова до този момент се справят по-добре с COVID-19 епидемията, отколкото повечето от останалите Карибски острови.

Програмата също така е единственият начин, по който може да се докоснете до Каймановите острови, тъй като те все още не са отворени за туристи.

Кой може да участва?

За да кандидатствате, ще трябва да осигурите документ от работодателя си, че печелите минимум 100 000 долара, или 150 000 долара за двойки, както и 180 000 долара за семейства с деца.

Останалите членове на семейството, включително братя, сестри, баби, дядовци и внуци, също могат да кандидатстват, при положение, че са „напълно независими“ от основните кандидати.

Кандидатите ще трябва да осигурят валиден задграничен паспорт, свидетелство за съдимост, застраховка живот, както и банково извлечение, доказващо доходите им.

Таксите за кандидатстване в програмата са 1469 долара на година (за двама души), докато всяка следваща кандидатура на друг член от семейството е с цена от 500 долара.

В случай, че бъдат одобрени, кандидатите ще могат да пътуват до Каймановите острови безпроблемно, но ще трябва да прекарват на островите поне по 90 дни в годината.

Хората, които получат разрешение да работят от Каймановите острови, ще трябва да преминат през два COVID-19 теста, както и задължителна 14-дневна карантина.

Карантината може да се изкара, както в студентски общежития, така и в луксозните хотели като Ritz-Carlton и Palm Heights.

Двудневната карантира в Palm Heights ще ви струва 5250 долара, а в Ritz-Carlton е още по-скъпо – 9000 долара.

При положение, че цената ви се струва висока, можете да се спрете и на редица други предложения от TripAdvisor или Airbnb.

Covid-19 на Каймановите острови

До момента там са отчетени едва 239 случая на COVID-19, както и един починал. Най-голям ръст на новите случаи бе отчетен през май месец. В момента маските са задължително единствено на летището, такситата и автобусите.

„Нашето правителство се справя доста успешно с глобалната здравна криза, като по този начин Каймановите острови са едно от най-сигурните места на Карибите“, казва Моузес Къркконъли, вицепремиер и министър на туризма.

От 1 октомври насам, Каймановите острови започнаха отварянето на границите си за техни граждани, или хора с постоянна работа, както и за семейства с контакти на островите. Случаите бавно започнаха да се увеличават, като за октомври са отчетени 25 положителни проби.

Други подобни опции:

В случай, че програмата на Каймановите острови ви допада, но не може да изпълните изискването за доходите, ще ви информираме за няколко други, далеч по-евтини предложения.

Грузия и Естония също предлагат подобни програми за дигиталните номади, като изискванията за доходи там са от 2000 и 4141 долара на месец. За да живеят и работят от Дубай, хората пък трябва да представят документи за доход от поне 5000 долара на месец.

Островите Антихуа, Барбуда и Барбадос също предлагат подобни опции, но ще са ви нужни поне 50 000 долара годишен доход.

Източник: Profit.bg

Вижте още

Красавица-гимнастичка спечели титлата Мис Созопол 2019

ivan

От юли гръцките хотели ще посрещат гости

leni

Каква е причината България да губи своя имидж?

Напишете коментар