Invest Build Media
Имоти и строителство

Форум за последни тенденции в строителството на хотели ще се проведе в София

Съвременните модели и използването на иновативни системи и решения при изграждането на съвременните градски и ваканционни хотели ще дискутират участниците в специализиран форум на 29 септември в Sofia Event Center, съобщава списание „Градът“.

В дискусията ще участват водещи архитекти и експерти ,които предлагат продукти и решения за хотелски сгради.

За концепцията на новият хотел „Хаят Риджънси София“ ще разкаже арх. Николай Симеонов, съуправител на архитектурно бюро „Вамос“. Бюрото спечели конкурса за проектиране на хотела по-рано тази година. Инвестицията е на стойност 60 млн. лева.

Арх. Борислав Богданов e съучредител и собственик на фирма „Амфион“ и автор на проекта за хотел „Интерконтинентал“ – реконструкция на Радисън Блу Гранд Хотел“, София. Реконструкцията на знаковия с местоположението и класата си хотел стартира през 2014 г. Студио „Амфион“ е автор на и на строящия се в момента „Милениум център“ с хотелска, офисна и търговска част на бул. „Витоша“ в София..

Последни тенденции и важни аспекти при концепцирането и реализацията на конферентни зали и зали за събития ще презентира Калоян Тодоров, управляващ партньор в Syntegra Partners . Компанията има богат опит в предоставянето на специализирани услуги за събитийната индустрия в България и предлага широко портфолио от услуги като техническо оборудване, изработване на декори, цялостни концепции за събития, отдаване на мебели под наем. Тяхно дело е и най-модерната локация за събития в София – Sofia Event Center.

За реконструкцията на хотел „Рубин“ в комплекс „Гранд хотел Варна“ в курорта Св. Св. Константин и Елена ще говори неговият проектант – арх. Николай Пърпов, управител на „A и М Консулт“. Строената през 70-те години девететажна сграда на хотела беше взривена през март тази година,като на нейно място се предвижда да бъде изградена нова сграда,непосредствено до морския бряг, с по-ниска етажност от предходната.

Реконструкцията на хотел „Рила“ в Боровец и други актуални проекти ще представи арх. Андрей Велинов, управител на VISTA POINT. Със своите 502 стаи, студиа, апартаменти и мезонети, хотел „Рила“ е огромен не само за мащабите на България, но и на Балканите. С реконструкцията е подобрена цялата визия на хотела – от фасадата през всички общи части.Арх. Велинов е част от екипа и на City Design Development, където се занимава с интериорен дизайн. Преподава и в архитектурния факултет на ВСУ „Любен Каравелов“.

Представителят на Schneider Electric – България – инж. Димитър Манков, специалист „Продукти и приложения“ – направление „Сградни системи“, ще говори по темата за енергийна ефективност и максимален комфорт чрез използване на интелигентни системи в хотели.

Schneider Electric – България предлага богат набор от иновативни и функционални решения за хотели в три основни направления: управление на стаи, управление на сгради, енергийна ефективност и екологичност.

Събитието е част от Building Innovation Forum Series. Достъпът за членове на САБ, КАБ, КИИП, БААИК и студенти е безплатен, като трябва да се регистрират на имейл: events@thecitymedia.bg

Снимка: gradat.bg

Вижте още

Zaha Hadid Architects с нова шеметна сграда

leni

Джи Пи Груп ще строи тунел „Железница“ въпреки първоначалния си отказ

ivan

200 км ВиК инсталации са изградени от Столична община, съобщи кметът Фандъкова

ivan

Напишете коментар