Invest Build Media
Туризъм

Природните чудеса на Норвегия

Дом на множество обекта от световното наследство на ЮНЕСКО, зашеметяващи дървени църкви и исторически археологически находки, датиращи от времето на викингите, в Норвегия има какво да се види.

Уникалният скандинавски пейзаж, формиран след хиляди години на ледникови периоди, предлага забележителни гледки, допълнени от легендарни истории за воюващи тролове и вълшебно небе.

Вижте някои от природните чудеса на Норвегия, подбрани от World Atlas:

Фиордите

Образувани през ледниковите епохи от ерозия, тези тесни процепи между високи скали са наистина уникални. В тях сладката и морската вода се срещат по крайбрежието, осеяно с ледникови долини, естествени пристанища, стръмни скали и буйна зеленина.

Разположена в планината Kjerag, скалата виси на 800 метра височина над тъмна бездна, вклинена между процепа на планински склон. Това е не само популярно място за снимки, но и за любителите на адреналина.

Ледникът Свартисен

По ирония на съдбата, Свартисен означава „черен лед“, но замръзналият език на този ледник изглежда доста син. Образуван в продължение на хиляди години, ледът на Свартисен е до голяма степен без въздушни мехурчета, което го прави втория по големина ледник в Норвегия, отразяващ синия цвят повече от всеки друг в светлинния спектър.

Среднощното слънце

Трябват ви повече часове за разглеждане на забележителности? Ще ги имате, тъй като природният феномен, наречен среднощно слънце, се среща по северното крайбрежие на Норвегия.

От април до август в градовете Бодо, Лофотен и Шпицберген се организират фестивали и тържества в чест на 24-часовата слънчева светлина.

Планинaта Торгатен

 

 

Вижте още

Лятна почивка в Испания? Само ако спазвате дистанция на плажа!

leni

КЗП следи за коректното обявяване на цените и условията за ползване на услугите по морето

ivan

Катастрофална 2016 г. за Летище София, оплака се новият изпълнителен директор

ivan

Напишете коментар