Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

След шест месеца Бургас ще бъде във водна криза

Бургас се приближава и след 6 месеца ще бъде във водна криза, а кметът на града заема особено място на зрител. За това алармира министърът на околната среда и водите Емил Димитров пред депутатите в парламента.

По думите му няма един метър тръбопровод, един генериран документ. Той посочи, че на призивите му цяло лято за тръбопровод, не е постъпило нищо. „Това е схемата, която сме дали септември месец на всички областни управители. С всички намаления – май месец няма вода. Тази схема я имат всички. Изпратил съм им я официално. От септември всеки месец, а от януари месец пиша всеки месец доклади“, каза Димитров.

„Цяло лято чакам един пиар да реши кога ще е подходящият момент за първа копка. Така и не реши. От месец май три пъти ходим на язовира за първа копка, за първа схема – нищо. България се управлява от пиарите. Земеделското и регионалното министерство воюват.

Земеделците не си дават язовира. МРРБ не могат да започнат, защото земеделците не им дават документацията. Имаме гласувано решение на Министерски съвет преди два месеца, подписано от премиера, гласувано от всички министри. Някакъв си началник на кабинет в земеделието и зам.-министър не дават документите, за да се започне строителството. Цензурират премиера. Няма един метър изкопана тръба. На главата ми се качиха“, изригна Димитров.

Според него Южното Черноморие ще стане залог на корпоративен интерес, кой да владее язовира, кой да си пробутва фирми и да усвоява пари. По думите му едните не го дават, а другите не могат да започнат.

„Къде е моят проблем. Имаме 52 национално значими богатства – язовири. Те са обществени. Щом започват изборите, всеки започва да се присъединява, всеки почва да използва политически натиск, всеки почва да ги съсипва“, каза още министърът.

Вижте още

Бирите на Карлсберг вдигнали пазарния си дял само в България

ivan

Единната шенгенска виза влиза от следващата година

БДЖ революционизира графика на влаковете: Публично обсъждане и интерактивност

Напишете коментар