Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Съдът окончателно отстрани от длъжност гл. архитект на Пловдив

Главният архитект на Пловдив Румен Русев беше отстранен от длъжност, след като Пловдивският апелативен съд потвърди определението на окръжните магистрати. Срещу Русев е повдигнато обвинение във връзка с разрушаването на тютюневия склад на ул. „Одрин“ 8, който е паметник на културата.

И Апелативният съд прие аргументите на прокуратурата, че главният архитект на Пловдив в трябва да освободи поста, защото в хода на разследването може да влияе върху служителите на Общината, привлечени като свидетели, както и да борави с документи, които може да бъдат приложени като доказателства.

След заседанието Румен Русев заяви, че не се чувства виновен. Относно фалшифицирания документ, открит в офиса на фирмата, предприела събарянето, той подчерта:

„Ако е имало умисъл, умисълът е бил на тези, които са преследвали последователно целта да си я постигнат, прилагайки дори такива документи, които не искам да ги обсъждам, така че те са си я постигнали. Нямало е как по мое недоглеждане, защото там са гледали цял експертен съвет на два пъти. Тежестта на подписа, за съжаление, ме превръща в единствено отговорното лице мен.“

Решението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Снимка: БНТ

Вижте още

Как изглежда имението на Меган и Хари?

leni

Слатина-София става на 8 000 години в изложба в Регионалния исторически музей

ivan

Освежаване на балкона без да се налага ремонт

leni

Напишете коментар