Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Бойко Борисов: Най-важното е да преодолеем пандемията

При посещение в предприятие за производство на кабели в Търговище премиерът Бойко Борисов заяви, че е оптимист за преодоляването на пандемията

„Ваксините! За радост много европейски компании преосмислиха, че по-добре в Европа да се произвеждат важните неща и затова сега, едно по едно ще… Най-важното е да преодолеем пандемията, след което икономиката ще тръгне нагоре“.

Премиерът Бойко Борисов е придружен от посланика на Швейцария у нас Мюриел Коен, с която разгледаха производствената база на предприятието, което е швейцарска инвестиция и ще се доразвива.

Борисов отбеляза, че усилено се строи Автомагистрала „Хемус“ и до няколко месеца отсечката при Търговище ще бъде свързана с тази към Варна.

До средата на 2020 година преките чуждестранни инвестиции на Швейцария у нас възлизат на 1.37 милиарда  евро. Въпреки положителните данни правителството, посолството и Българо-швейцарската търговска камара продължават да работят усилено за привличането на нови швейцарски инвеститори в страната, отбеляза във „Фейсбук“ профила си премиерът Борисов и заяви, че условията за бизнес в България са добри.

Вижте още

НАСА открива ключова съставка, важна за потенциалния живот на луна на Сатурн

А. Стойковa

28 млн. касови бележки досега са подадени за лотарията на НАП

ivan

Бизнесът, общините и държавата се обединяват за подобрение на българския туризъм

Напишете коментар