Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Бойко Борисов: Най-важното е да преодолеем пандемията

При посещение в предприятие за производство на кабели в Търговище премиерът Бойко Борисов заяви, че е оптимист за преодоляването на пандемията

„Ваксините! За радост много европейски компании преосмислиха, че по-добре в Европа да се произвеждат важните неща и затова сега, едно по едно ще… Най-важното е да преодолеем пандемията, след което икономиката ще тръгне нагоре“.

Премиерът Бойко Борисов е придружен от посланика на Швейцария у нас Мюриел Коен, с която разгледаха производствената база на предприятието, което е швейцарска инвестиция и ще се доразвива.

Борисов отбеляза, че усилено се строи Автомагистрала „Хемус“ и до няколко месеца отсечката при Търговище ще бъде свързана с тази към Варна.

До средата на 2020 година преките чуждестранни инвестиции на Швейцария у нас възлизат на 1.37 милиарда  евро. Въпреки положителните данни правителството, посолството и Българо-швейцарската търговска камара продължават да работят усилено за привличането на нови швейцарски инвеститори в страната, отбеляза във „Фейсбук“ профила си премиерът Борисов и заяви, че условията за бизнес в България са добри.

Вижте още

Продават се още 4 от имотите на Мъск

leni

Foxconn възобновява работата в Китай, но очаква по-ниски приходи

leni

Драстичен спад на продажбите на нови коли в Европа

galia

Напишете коментар