Invest Build Media
Туризъм и Екология

Ще правим наша българска платформа за резервации

Конфедерацията на българския туристически бизнес, в която са обединени много браншови организации, се е заела със задачата да създаде собствена резервационна система за запазване на места в българските хотели и други туристически обекти.

Тя ще се нарича “Алианс на туристическия бизнес” (АТБ) и ще е единна резервационна туристическа платформа тип “интернет магазин”, обединяваща на едно място средства за подслон и места за настаняване, туроператори и директни клиенти.

В потребителската част ще има атрактивни цени за категоризирани хотели, отговарящи на хигиенни и други стандарти с възможност за резервация по наличности. Резервационната платформа ще предлага комплексна и уникална услуга за всеки потребител. Ползването на системата да бъде напълно безплатно за туристи, хотелиери и туроператори, без допълнителни такси и комисиони.

Тези и други нейни характеристики са част от предпоставките да я направят основна платформа за информация и резервации от и за български туристи към българския туристически бизнес.

Идеята за АТБ бе представена за първи път в края на миналата седмица на онлайн среща между ръководството на конфедерацията и социалния министър Деница Сачева. От бизнеса изтъкнаха пред министърката, че биха искали сегашните ваучери за храна, които са освободени от данъци, да важат и за почивка.

Източник: 24 часа

 

Вижте още

МРРБ: 32 преместваеми обекта и на трите плажа в Слънчев бряг са с нарушения

ivan

В село Орешак се провежда панаир на занаятите за Голяма Богородица

admin

Спиращи дъха подземни забележителности

leni

Напишете коментар