Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Световният икономически форум през 2021-а ще се проведе в Сингапур

Световният икономически форум (СИФ) през 2021-а ще се проведе в Сингапур вместо както обикновено в Швейцария, тъй като заради пандемията ще бъде трудно да се гарантират здравето и безопасността на участниците в Европа. Според източници на Ройтерс събитието ще се състои в емблематичния комплекс „Марина бей сандс“.

Комплексът е най-разпознаваемата в света сграда на богатия Сингапур и често присъства на пощенски картички и други туристически сувенири. Наподобяващ дъска за сърф, поставена върху три кули, комплексът разполага с над 2500 хотелски стаи и апартамента, казино, магазини и ресторанти, конферентни и изложбени зали и може да приеме над 45 000 делегати.

Дали събитието ще се проведе там все още не е напълно ясно. Според източниците на Ройтерс преговорите продължават и плановете за събитието, планирано за 25-28 май, все още са плаващи предвид несигурността около развитието на пандемията от коронавирус по света.

Ако изпълнението на плановете продължи, то това ще бъде първата световна конференция „на живо“ от началото на пандемията от Ковид-19.

Предишното издание на Световния икономически форум бе в Давос през януари 2020 г. и бе сред последните преди разпространението на коронавируса да блокира пътуванията, припомня БТА. Тогава на събитието се събраха 3000 делегати и още хиляди за страничните мероприятия.

Тази година организаторите се надяват на 1000 участници, може би 1800, ако условията позволяват, посочват източниците. Страничните мероприятия, които през предходните години увеличаваха жетелите на Давос от 10 000 на 30 000, тази година ще бъдат ограничени заради пандемията.

Границите на 5,7-милионния Сингапур бяха затворени през по-голямата част от миналата година за чуждестранни посетители, а завръщащите се от чужбина сингапурци бяха подложени на строга карантина. Заради появата на по-заразни щамове през последните седмици градът държава наложи нови ограничения върху пътувания за някои страни.

Организаторите на Форума се надяват, че участниците ще могат да избегнат поставяне под карантина чрез засилено тестване и движейки се в „балон“ без досег с местни жители. Сингапур ще започне да изпробва ограничена версия на подобна схема по-късно този месец. Обмисля се и смекчаване на ограниченията за ваксинирани пътници.

Вижте още

Българите менят изискванията си при търсене на жилище

admin

Данъчната кампания ще започне на 10 януари

ivan

Ремонтираме у нас самолетите Су-25, ще участват руски инженери

ivan

Напишете коментар