Invest Build Media
Без категория

Пускат ваксинираните в Израел на фитнес

Израел започва да премахва антикоронавирусните ограничения от 21 февруари, но само за ваксинирани или преболедували COVID-19, според Министерството на туризма на страната.

Само притежателите на “зелени паспорти” ще имат право да посещават спортни зали, басейни, фитнес-клубове, хотели (без ресторанти), културни обекти и събития. Този документ ще бъде необходим и за отдих в курортите на Мъртво море.

„Израел е първата страна в света, която въведе „зелен паспорт“, за да стимулира населението да се ваксинира”, коментира Владимир Ш

кляр, директор на руския департамент на израелското министерство на туризма.

“От темповете и резултатите от ваксинацията зависи в скоро време да можем да приемаме туристи от цял ​​свят, без да се страхуваме за здравето на своите граждани и пътници”, каза той, цитиран от РИА Новости.

Магазини, търговски центрове, музеи и библиотеки ще бъдат отворени за всички граждани на страната от 22 февруари. Те ще работят в съответствие със стандарта, който предвижда спазването на физическа дистанция, задължителното носене на маски и приемането на ограничен брой посетители.

На таблицата можете да видите, че Израел е ваксинирал с поне една доза 74.43 % от населението си. Една трета от тях са с две дози.  А България е ваксинирала с една доза едва 1.08 % от населението си.

Вижте още

Годишните финансови отчети се подават и в 13 офиса на НАП-София до края на юни

ivan

Производствено-административна база на КАТРА ГРУП, Пловдив

Роди се здраво бебе с антитела срещу коронавирус

Напишете коментар