Invest Build Media
Имоти и строителство

Тервел Пулев заряза бокса. Занимава се със строителство

Парите не са най-важното, не са самоцел – сградите ще ни надживеят и затова искаме да създадем нещо хубаво – нещо, което ще оставим на следващите поколения. Това заяви в предаването „ИмоТиТе“ на Bloomberg TV Bulgaria Тервел Пулев, който заедно с Васил Михайлов е съдружник в строително-предприемаческата компания „Пулев Инвест Груп“ и двамата започнаха да реализират първия си проект.

Неотдавна двамата направиха първа копка на две жилищни сгради в столичния кв. „Малинова долина“. „Разгънатата застроена площ ще бъде общо 8400 кв. м. Около тях ще има зелени пространства и детска площадка, предвиждат се и соларни панели на покрива на сградите. Районът е много подходящ за семейства с деца“, коментира Тервел Пулев, който е сред най-успешните български боксьори.

Той подчерта, че в „Малинова долина“ микрокварталите са планирани добре – с висок процент на озеленяване и ниска плътност на застрояване. „Височината на сградите ще бъде до 10 метра“, обясни Пулев по повод на строителството на първите сгради „Плиска“ и „Преслав“.

По думите на Васил Михайлов в момента трудно се намират атрактивни терени за строителство в София – има голямо търсене и цените са доста високи. Според него най-голямото предизвикателство в момента са галопиращите цени на строителните материали. „Ние купуваме по-голяма част от материалите преди започване на строителството, складираме ги и така гарантираме на бъдещите купувачи, че няма да променяме цените на апартаментите в хода на строителството“, посочи строителният предприемач.

Компанията не ползва банкови кредити, а разчита на 100% на собствен капитал на съдружниците.

„Ние сме консервативни – не поемаме излишни рискове, не поемаме повече ангажименти от тези, които може да изпълним“, заяви Михайлов по повод песимистичните сценарии за развитие на имотния пазар, свързани с предстоящо вдигане на основните лихвени проценти от Европейската централна банка, поскъпване на жилищните кредити и спад на активността на жилищния пазар.

„Спортът развива много качества, които са полезни в бизнеса – постоянство, трезво мислене, бърза реакция“, каза Тервел Пулев.

Според Васил Михайлов дисциплината, правилното планиране и подготовката са най-важни в предприемачеството, както и екипът, особено в строително-инвестиционния процес.

„На следващ етап не е изключено моят брат Кубрат Пулев да се включи в строително-предприемаческия бизнес. Интерес има“, съобщи Тервел Пулев. Той подчерта, че бизнесът вече включва много социални проекти.

Вижте още

Реконструиран топлопровод доставя топла минерална вода до Девин

ivan

Стартира работата по изграждането на тол-системата

ivan

Регионалният министър: Нужни са ни модерни летища, пристанища, жп и пътища

ivan

Напишете коментар