Invest Build Media
Имоти и строителство

Тервел Пулев заряза бокса. Занимава се със строителство

Парите не са най-важното, не са самоцел – сградите ще ни надживеят и затова искаме да създадем нещо хубаво – нещо, което ще оставим на следващите поколения. Това заяви в предаването „ИмоТиТе“ на Bloomberg TV Bulgaria Тервел Пулев, който заедно с Васил Михайлов е съдружник в строително-предприемаческата компания „Пулев Инвест Груп“ и двамата започнаха да реализират първия си проект.

Неотдавна двамата направиха първа копка на две жилищни сгради в столичния кв. „Малинова долина“. „Разгънатата застроена площ ще бъде общо 8400 кв. м. Около тях ще има зелени пространства и детска площадка, предвиждат се и соларни панели на покрива на сградите. Районът е много подходящ за семейства с деца“, коментира Тервел Пулев, който е сред най-успешните български боксьори.

Той подчерта, че в „Малинова долина“ микрокварталите са планирани добре – с висок процент на озеленяване и ниска плътност на застрояване. „Височината на сградите ще бъде до 10 метра“, обясни Пулев по повод на строителството на първите сгради „Плиска“ и „Преслав“.

По думите на Васил Михайлов в момента трудно се намират атрактивни терени за строителство в София – има голямо търсене и цените са доста високи. Според него най-голямото предизвикателство в момента са галопиращите цени на строителните материали. „Ние купуваме по-голяма част от материалите преди започване на строителството, складираме ги и така гарантираме на бъдещите купувачи, че няма да променяме цените на апартаментите в хода на строителството“, посочи строителният предприемач.

Компанията не ползва банкови кредити, а разчита на 100% на собствен капитал на съдружниците.

„Ние сме консервативни – не поемаме излишни рискове, не поемаме повече ангажименти от тези, които може да изпълним“, заяви Михайлов по повод песимистичните сценарии за развитие на имотния пазар, свързани с предстоящо вдигане на основните лихвени проценти от Европейската централна банка, поскъпване на жилищните кредити и спад на активността на жилищния пазар.

„Спортът развива много качества, които са полезни в бизнеса – постоянство, трезво мислене, бърза реакция“, каза Тервел Пулев.

Според Васил Михайлов дисциплината, правилното планиране и подготовката са най-важни в предприемачеството, както и екипът, особено в строително-инвестиционния процес.

„На следващ етап не е изключено моят брат Кубрат Пулев да се включи в строително-предприемаческия бизнес. Интерес има“, съобщи Тервел Пулев. Той подчерта, че бизнесът вече включва много социални проекти.

Вижте още

„Тройна коалиция“ срещу строеж на небостъргач в столичния квартал Стрелбище

ivan

Стартира ремонтът на столичния булевард „България“

ivan

Жан-Луи Маршан: Подемът в строителния сектор в Европа е слаб и върви бавно

admin

Напишете коментар