Invest Build Media
Имоти и строителство

Пуснаха в действие нови повдигнати пешеходни пътеки в Пловдив

На четири рискови за безопасността на гражданите места за пресичане на уличното платно, Общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“ изгради повдигнати пешеходни пътеки в Пловдив.

Две от новите съоръжения са на бул. „Никола Вапцаров“ – в района на МБАЛ „Свети Пантелеймон“, както и в гъсто населената зона около двете страни на булеварда източно от бул. „Македония“, уточниха от Община Пловдив. Другите две повдигнати пешеходни пътеки се намират на бул. „Марица-юг“ – при пресечката с ул. „Тодор Икономов“, и на бул. „Пещерско шосе“ – до един от хипермаркетите в района.

„Местата са подбрани от Експертния съвет към Комисията по безопасност на движение като особено невралгични точки за преминаване на пешеходците. Очакваме скоростта на преминаващите оттам моторни превозни средства сега да се ограничи, което ще осигури по-голяма сигурност за пресичащите пешеходци. Предстои скоро да изградим повдигнати пътеки и на други проблемни места в града“, коментира заместник-кметът по транспорт на Община Пловдив инж. Златин Велев.

Директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Борислав Кръстев допълни, че повдигнатите пешеходни пътеки се изграждат с висококачествени материали и са съобразени със законовите изисквания за безопасност на движението. Навсякъде са поставени и съответните предупредителни пътни знаци.

peshehodni-pyteki-plovdiv-povdignati-01

Вижте още

Откриха изцяло реновираната зала „Асикс Арена“

ivan

Петзвездни хотели в столицата предлагат по-евтини стаи от четиризвездни

Извеждат транзитния трафик от Ахелой идната година

ivan

Напишете коментар