Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции Туризъм и Екология

С локомотив във времето: БДЖ организира уникално парно пътуване

Българските държавни железници (БДЖ) организират уникално пътуване с парен локомотив, което ще зарадва любителите на кратки разходки в околностите на София. Това особено събитие се организира в чест на 135-годишнината от създаването на БДЖ и 115-годишнината на обявлението на независимостта на България.

Запланителната част на това незабравимо приключение започва от Централната гара в София, където ще се събере екипът на пътуващите. Влакът, който се състои от стилния парен локомотив 01.23 и пет вагона, ще напусне станцията точно в 10:00 часа сутринта и ще стигне до Банкя само след 30 минути.

В Банкя всички, които са избрали този път, ще имат възможността да се разхождат в уютния градски парк, да се насладят на освежаващия въздух и да се запознаят с изцяло реновирания Централен минерален баня в града. Този малък архитектурен бижу е на разстояние за пешеходен разход от гарата и предлага уникален опит за почитателите на историята и красотата.

След почивката в Банкя, композицията, влачена от парния локомотив, ще тръгне обратно към София в 15:05 часа и ще пристигне на Централната гара в 15:35 часа.

За тази уникална възможност цената на билета за пътуване в двете посоки, от София до Банкя и обратно, е 30 лева и включва резервирано място. За всички деца под 10 години билетите са на половин цена. Можете да закупите билети за този незабравим влак както от билетните каси и железопътните бюра в гарите по цялата страна, така и онлайн чрез платформата на БДЖ: https://bileti.bdz.bg/.

Не пропускайте възможността да се потопите в магията на парната локомотивна епоха и да създадете специални спомени сред чаровните околности на Банкя.

Вижте още

Най-големият самолет в света бе показан в САЩ

ivan

Еврокомисията заведе дело срещу Германия заради пътните такси за чужденци

admin

Файненшъл таймс: България отлага реформи заради европредседателството

ivan

Напишете коментар