Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции Туризъм и Екология

БДЖ революционизира графика на влаковете: Публично обсъждане и интерактивност

Българските държавни железници (БДЖ) публикуваха проект на График за движение на влаковете за следващата 2024 година на своя уебсайт (www.bdz.bg), отваряйки вратата за широкото общество да изрази своите мнения и предложения. Проектът представя разписанията на влаковете за различните направления, улеснявайки клиентите и заинтересованите страни да изследват информацията.

Този инициативен подход позволява на клиентите на БДЖ да разгледат предварително намеренията на компанията относно графика на влаковете за следващата година и да изразят своите становища и предложения както към превозвача, така и към съответните областни и общински органи. Същевременно, областните и общински администрации могат да изготвят свои предложения и да се подготвят за бъдещите работни срещи между институциите.

Важно е да се отбележи, че новият график е изготвен съобразно мащабните инфраструктурни проекти в страната, с основен фокус върху жп възлите София и Пловдив. Тези проекти са наложили ограничения върху движението на влаковете в областите на гарите София и Пловдив.

За да подобри обслужването в Северозападните райони на страната, БДЖ планира въвеждането на директни пътнически влакове, свързващи Монтана със София, Враца със Септември през София и Септември с Мездра през София. След успешния интерес към сезонния влак между София и Бургас през Подбалканската железопътна линия, планира се въвеждането на дневен бърз влак между София и Бургас по същата линия през следващия летен сезон.

Всички заинтересовани страни имат възможност да изпращат предложения и мнения по проекта на График за движение на влаковете за 2024 г. до 29 септември 2023 г. на адрес project_bdz@bdz.bg или да ги внесат в деловодството на БДЖ на адрес: София 1080, ул. „Иван Вазов“ № 3.

Вижте още

Стартиращи и малки бизнеси могат разчитат над 200 млн. лв. през настоящата година

ivan

Санирана поликлиника в столицата спестила 40% от сметките си за парно

ivan

Фестивал на меда се провежда в Несебър

admin

Напишете коментар