Invest Build Media
Туризъм и Екология

Как БАБХ се бори срещу болестите с революционни мерки

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е наложила забрана за провеждане на животински пазари за всички видове домашни животни и птици. Това се случва във връзка с усложнената епизоотична обстановка и във визията за предотвратяване на възможното разпространение на болести сред животните, като например Инфлуенца по птиците, Африканска чума по свинете, шарка по овцете и козите и други. Забраната обхваща също и екзотични видове домашни любимци и птици, както и изложби на тях по цялата страна.

Изпълнителният директор на БАБХ въведе тази превантивна мярка с оглед на намаляване на икономическите загуби, които може да понесе бизнесът в резултат на разпространението на инфекции сред животните. Заповедта на БАБХ е в сила до изричната ѝ отмяна и е базирана на решения, взети след проведени съвещания на епизоотични комисии на местно ниво.

Контролът върху спазването на забраната ще се осъществява от директорите на Областните дирекции по безопасност на храните, които ще гарантират изпълнението на мерката и предотвратяването на евентуални рискове за разпространение на болести сред животните в страната.

Вижте още

От Банско обявиха силен спад на туристите- нямат предварителни резервации за зимния сезон

viktoria

Отличиха най-ярките и вдъхновяващи бизнес и туристически компании на яхта в морето

Моника Коцева

Wizz Air с още две нови дестинации от София

leni

Напишете коментар