Invest Build Media
Архитектура и Дизайн Бизнес и Инвестиции

Представена е новата хеликоптерна площадка към болница „Света Екатерина“

С официално откриване беше представена новата хеликоптерна площадка към Софийската болница „Света Екатерина“, за което беше присъствен министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков.

В речта си ресорният министър подчерта важността на спешната медицинска помощ по въздух като втори шанс за живот и я обяви за национален приоритет. Той отбеляза, че България разполага с няколко хеликоптерни площадки, а по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) страната очаква да получи допълнителни пет медицински хеликоптера.

Министър Хинков обеща, че страната ще създаде оптимални условия за всички граждани, следвайки успешните европейски практики. Той посочи амбицията за изграждане на устойчива система за спешна медицинска помощ по въздух и спасяване на животи.

Директорът на болницата, проф. Петков, подчерта важността на местоположението на болницата, което ще позволява транспортирането на пациенти от най-отдалечените части на страната. Той изрази увереност в успешната реализация на новата система за спешна медицинска помощ по въздух.

Вижте още

БНБ: Има лек ръст на лихвите по потребителските кредити в лева през юни

ivan

Визията за развитие на София ще защитава зелените територии на града

ivan

Биреният пазар у нас продължава да се разраства

ivan

Напишете коментар