Invest Build Media
Архитектура и Дизайн Бизнес и Инвестиции

Представена е новата хеликоптерна площадка към болница „Света Екатерина“

С официално откриване беше представена новата хеликоптерна площадка към Софийската болница „Света Екатерина“, за което беше присъствен министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков.

В речта си ресорният министър подчерта важността на спешната медицинска помощ по въздух като втори шанс за живот и я обяви за национален приоритет. Той отбеляза, че България разполага с няколко хеликоптерни площадки, а по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) страната очаква да получи допълнителни пет медицински хеликоптера.

Министър Хинков обеща, че страната ще създаде оптимални условия за всички граждани, следвайки успешните европейски практики. Той посочи амбицията за изграждане на устойчива система за спешна медицинска помощ по въздух и спасяване на животи.

Директорът на болницата, проф. Петков, подчерта важността на местоположението на болницата, което ще позволява транспортирането на пациенти от най-отдалечените части на страната. Той изрази увереност в успешната реализация на новата система за спешна медицинска помощ по въздух.

Вижте още

Регионалното министерство ще прави подземен кадастър за ВиК

ivan

Развиваме пътната и дигиталната инфраструктури с Грузия

ivan

Най-нови технологии на колела ще контролират шофьорите за платени пътни такси

ivan

Напишете коментар