Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

България: Избор №1 за инвестиции и бизнес

Весела Тодорова-Музетиг, изпълнителен директор на Френската търговска камара, споделя в предаването „Добро утро, Европа“, че България е идентифицирана като дестинация с благоприятни условия за правене на бизнес. Организацията подготвя проучване на бизнес средата в страната, като посочва някои от факторите, които затрудняват инвеститорите.

Според Музетиг, политическата нестабилност, забавената дигитализация и правната рамка са сред основните предизвикателства за бизнеса в България. Въпреки това, тя отбелязва, че данъчната ставка, членството в Европейския съюз и цената на труда продължават да се посочват като основни предимства от френските компании, които функционират в страната.

„България е с лесен достъп до иновации. Сравнително лесно се регистрира компания и може бързо да се започне бизнес“, добави Музетиг. Въпреки това, според нея, има известна липса на работна ръка в страната, което налага необходимостта от държавна политика за преодоляване на този проблем.

Вижте още

Възможно е да паднат буквите от регистрационните номера на автомобилите

ivan

Шанел No 5 стана на 100 години

Възраждне: Наложително е създаването на временна парламентарна комисия, която да разследва дейността на групата около Делян Пеевски

Напишете коментар