Invest Build Media
Туризъм и Екология

Празничен влак по теснолинейката: Честване на Националния празник на 3 март

Специален празничен влак ще пътува от гара Септември до Якоруда и обратно, за да отбележи националния празник за освобождението на България на 3 март. Този годишен ритуал се превръща в традиция, съпроводена с пътуване с влака по теснолинейката.

Българските държавни железници (БДЖ) и Гражданско сдружение „За теснолинейката“ създават обширна програма за тазгодишното празнично пътуване с влака.

Пътешествието започва от гара Септември в 09:30 часа и завършва в Якоруда в 13:10 часа. Първата спирка по време на пътуването ще бъде в гара Цепина, където всички пътуващи ще могат да разгледат експозицията в Дом-музея на теснолинейката, отразяваща историята на линията. Следващата спирка ще бъде в гара Велинград, където се очаква малка изненада за пътниците.

Преди да достигне Якоруда, влакът ще направи спирка в най-високата гара на Балканския полуостров, където всички пътуващи ще имат възможността да заснемат красивите пейзажи. В Якоруда предстои празнично шествие до центъра на града и организирана празнична програма в местното читалище и на площада. Отпътуването на влака обратно към гара Септември е в 16:30 часа, а пристигането в гара Септември е в 19:26 часа.

Към състава на влака ще бъде включен и бюфет-вагон, за да осигури още по-приятно пътуване по живописния маршрут на теснолинейката, преминаващ през планините Рила, Пирин и Родопите.

Вижте още

Арестуваха чилиец, който унищожил статуя на Великденските острови

leni

Пет красиви гръцки плажа, които са близо до българската граница

ivan

10 млн. лв. ще получат туроператори и туристически агенти

viktoria

Напишете коментар