Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Ивелин Първанов от „Възраждане“: Докато бутате Украйна към още военни действия, поставяте сигурността на сънародниците ни там и в Молдова под голяма опастност

„Една от основните причини, поради които Украйна в скоро време няма да влезе в НАТО е, че тя в момента е във военен конфликт и води военни действия.“, каза народният представител от „Възраждане“ Ивелин Първанов от трибуната на Народното събрание.

Той припомни, че при приемането в международни организации като Европейския съюз и НАТО, има едно изискване: държавите, които кандидатстват, да нямат никакви политически-военни конфликти със своите съседи. Тоест, държави, които имат гранични конфликти, и те не са само на политическо ниво, а още повече в гореща фаза, няма как да бъдат приемани в никакви международни пактове.

„За нас, като българи, обаче е особено болезнен въпросът с българската общност, сънародниците ни, които живеят в Молдова и които са близо до този конфликт. Не смятате ли, че всяко насърчаване на Украйна с двустранни споразумения, договори, конвенции за военно сътрудничество в случая не само е в разрез с нашия национален интерес, а поставя тяхната сигурност под въпрос. Говорихте, че може би ще се внесе за ратифициране някакъв договор. Не смятате ли, че този договор в случая е в разрез с българския национален интерес? От Възраждане няма как да подкрепяме страна, която е във военен конфликт, която изсмуква нашите отбранителни способности и поставя под въпрос националната ни сигурност и сигурността на нашите съграждани и сънародници в пределите на тези конфликтни държави.“, допълни още той.

Вижте още

С поставяне на монети между гредите започна изграждането на патрулни кораби у нас

Софийският имотен пазар: търсят се предимно къщи и жилища в затворени комплекси

leni

300 млн. лв. печалба за три месеца на банките у нас

leni

Напишете коментар