Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Директорка на горско стопанство извършва злоупотреби, според сигнал, „Възраждане“ я дава на КПКОНПИ

„До „Възраждане“ достигна сигнал, чрез който граждани търсят справедливост за нередности, които са се случили в Държавното горско стопанство град Мездра и касаят  дейността на директорката, която управлява от години това стопанство. Юристите ни започнаха да разглеждат много внимателно предоставените ни документи, тъй като на гражданите, които ни сигнализират им се струва, че години наред съответните държавни  органи не са вземали мерки, за което те са написали поредица от сигнали до КП КОНПИ  и до Министерството на земеделието и горите.“, каза народният представител от “Възраждане” Ивайло Папов на пресконференция в БТА – Враца.

Той коментира още, че “Възраждане” ще изпрати запитване по Закона за достъп до обществена  информация, до съответните държавни институции като целта е много детайлно да бъде проверена подадената в сигнала информация, че са изграждани пътища в гората, за да може да се извършва сеч, а реално тези пътища не се водят, че съществуват.  В сигнала още е посочено, че едни и същи фирми, близки до директорката на горското стопанство, печелят търговете за продажба на дървесина. Дали има нередности и конфликт на интереси ще стане ясно след проверката на министерства и КП КОНПИ.

На пресконференцията пристигна и директорката на Държавното горско стопанство град Мездра, чието управление е описано в сигнала и започна да се оправдава.

От “Възраждане” са категорични, че нейната “пледоария” пред журналистите няма да повлияе на техните действия.

„Няма как да не обърнем внимание на такъв сигнал за злоупотреби, нормално е да извършим проверка и ако всичко е нормално, няма от какво да се притеснява госпожата, която тук и сега се оправдава. Ние от „Възраждане“ винаги държим на истината и ще се постараем да установим каква е тя.“, допълни Ивайло Папов.

На пресконференцията взеха участие и общинският съветник Лилиан Петков, както и Тихомир Тодоров – член на „Възраждане“ Враца.

Вижте още

САЩ ще инвестира един трилион долара в националната икономика

leni

Световната хотелиерска верига Accor стъпва в Сепарева баня

Готова е процедурата за избор на стратегически инвеститор за АЕЦ Белене

ivan

Напишете коментар