Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Радослав Червенков: Престъпно нехайство може да доведе до ужасяващ инцидент на жп трасето

В Комисията по устройство на територията бе  разгледана жалба от граждани, касаеща една малка зона от кв. Иван Пашов с около 35-40 къщи. Пространството се намира в триъгълник между отклоненията от гара Разпределителна за гара Волуяк. Хората се оплакват, че за да стигнат до домовете си минават през един много малък тунел, през който може да премине само лек автомобил. Преди време даже е имало пожар в една от къщите и пожарните не са успели  да преминат през въпросния тунел.

„Друго ми направи впечатление от приложените снимки. Беше заснета и подпорната стена откъм релсите, която е в окаяно състояние. Затова предложих да изпратим писмо до Национална компания „Железопътна инфраструктура“, за да ги уведомим за компрометираната инфраструктура и да вземат отношение.“, каза общинският съветник от „Възраждане“ Радослав Червенков по време на Комисията.

Той е успял да посети мястото и да обследва каква е ситуацията. Оказа се, че тя е в пъти по-тревожна, отколкото се виждаше на снимките.

„Живущите там ми разказаха, че всъщност въпросната подпорна стена въобще не е подпорна, а ограда, която е „преквалифицирана“ на подпорна стена. В този участък релсовия път се подпира от ограда разположена само на 1.5- 2 метра от железопътното трасе. В резултат на вибрациите и тежките влакови композиции, тази стара бетонна ограда се е разпаднала, подала и всеки момент може да се разпадне напълно, което да доведе до дерайлиране на движещите се влакове. Това е абсолютно престъпно нехайство, което може да доведе до ужасяващ инцидент. Ще настоявам пред всички институции да се предприемат незабавни мерки за обезопасяване на този участък. Ще подготвим и въпрос до министъра на транспорта. Безопасността както на живущите, така и на пътуващите трябва да бъде гарантирана.“, каза още Радослав Червенков общински съветник в град Перник от “Възраждане”.

Вижте още

Високи седмични ръстове за американските индекси

leni

Впечатляващи приходи от музикалния сектор в ЕС

Кризата от COVID-19 ще повиши цената на кафето

viktoria

Напишете коментар