Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

ЦГМ представя първия оборудван автомобил за контрол на паркирането в София

Центърът за градска мобилност (ЦГМ) ще представи първия оборудван автомобил за контрол на паркирането в Столична община. Демонстрацията ще се проведе в 9:30 часа пред Храм-паметника „Св. Александър Невски“, съобщиха от ЦГМ.

Автомобилът е първият от тип „Парк Патрул“ по проекта „Дигитализация на съществуващи услуги и предоставяне на нови дигитални услуги за събиране, обработка, анализ, обмен и визуализация на данни за управление и контрол на паркирането на ППС в местата, отредени за паркиране на територията на Столична община“.

По време на демонстрацията автомобилът ще бъде изпробван в реална среда, като също така ще бъде представена информация за целите на проекта и възможностите, които реализацията му ще предостави на Столичната община. Този проект е първият в България и на Балканите, който има за цел дигитализацията на всички услуги по паркирането с такива възможности, съобщават от ЦГМ.

През последните три месеца в София са издадени над 20% повече фишове за неправилно паркиране, обяви столичният кмет Васил Терзиев. За месеците от ноември до януари, екипите на „Центъра за градска мобилност“ са наложили 39 454 глоби на стойност 943 372 лв. „Продължаваме да подобряваме контрола над паркирането в София. Резултатите са налице“, заяви кметът.

Вижте още

Звезди на Манчестър Юнайтед разширяват своя верига от заведения

admin

Кой е най-големият инвеститор в криптовалути в света?

leni

Енергетиката ще е основен приоритет по време на българското европредседателство

ivan

Напишете коментар