Invest Build Media
Архитектура и Дизайн Имоти и строителство

ЕС осигурява 5 милиона лева за подсилване на свлачища във Велико Търново

Община Велико Търново очаква приблизително 5 милиона лева европейско финансиране за подсилване на три свлачища, които засягат жилищни и индустриални зони, както и пътища.

Проектът е част от одобрените концепции за интегрирани териториални инвестиции за област Велико Търново и се фокусира върху подсилването на свлачището над автогара „Юг“ във Велико Търново, в промишлената зона между Велико Търново и Дебелец, както и в село Емен.

Най-големият проблемен район е свлачището в Дебелец, което достига ширина по пътното платно около 270 метра и дължина от 25 метра. Също така, свлачището в село Емен представлява заплаха за транспортната връзка с Павликени.

Според данните на „Геозащита“ в община Велико Търново са регистрирани 82 свлачища, общата им площ надвишава 785 хиляди декара. Укрепването на трите свлачища с европейско финансиране от 4 980 000 лева ще има пряко въздействие върху живота на около 10 000 жители на община Велико Търново и над 320 000 посетители на старата столица, бе подчертано по време на общественото обсъждане.

Вижте още

Строим мултимодален коридор с Гърция между Черно и Егейско море, и река Дунав

ivan

Южна Корея готова да строи инсталацията за RDF-гориво на София

ivan

Съчетание на лукс и класика в апартамент в Киев (СНИМКИ)

leni

Напишете коментар