Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции Любопитно

Ангел Славчев: Влизането ни в еврозоната ще доведе до хиперинфлация

„Демокрацията и референдумите вървят ръка за ръка. Дали сме си територията на американците безплатно, в България е пълно с американски бази, на чиято територия българите нямат никакви права. Аз смятам, че има нужда от референдуми, за да може хората да изкажат своя глас – дали желаем да сме в НАТО, в Еврозоната. Трябва да свикнем, че националния суверенитет трябва да се отстоява.“, каза в радио интервю Ангел Славчев, водач на листата за София област от „Възраждане“.

Той добави, че преди 1989 г. руски бази не е имало в България.

„Ние проведохме една битка, която е за учебник как за 3 месеца се събират 604 000 подписа в цялата страна. Накрая се подиграха с труда на хората, с волята им да има референдум. Погазиха Конституцията, защото в закона ясно пише, че при 400 000 подписа трябва да се проведе референдум. И тази сглобка, която не се интересува от българския народ, погази гласа на 604 000 българи.“, допълни Славчев.

Той бе категоричен, че трябва да има референдум за запазване на българския лев. Според него влизането ни в еврозоната ще доведе до хиперинфлация. „Като обикалям София област възрастните хора ме питат ще им стане ли пенсията 500 евро, ако сега е 500 лева, защото хляба ще стане 2 евро?“, заяви той.

Ангел Славчев бе категоричен, че „Възраждане“ е последователна в своите политики във всички сфери. Затова смятат, че е крайно време да се направи едно българско правителство.

„Стига сме служили на евроатлантическите ценности. Трябва да служим на българските ценности и на българския народ, еднакво отдалечени от Русия и от Америка. Няма нужда да сме обслужващ персонал на някое посолство, трябва да работим за България.“, каза той и добави:  „Това, което се случва в Украйна, трябва да спре веднага. България не трябва да изпраща свои войници в конфликт, който не е наш. Ние от „Възраждане“ категорично се противопоставяме на този сценарий да изпратим български войничета в Украйна, да се върнат няколко ковчега и тогава да ни вкарат в този филм, да въстанем и ние срещу Русия. Не трябва да го позволяваме. Това е сюжета на режисьорите от запада, включително САЩ, които активно се намесват, а нашите послушковци козируват. Това трябва да го спрем. Не трябва да пращаме дори медицински сестри там, не трябва да пращаме оръжие там. Това е братоубийствена война и ние наливаме масло в огъня. И знаете ли кое е още по-срамното, сглобката дадоха 100 милиона за Украйна, а едва отпуснаха 54 милиона за пенсионерите.“

„Възраждане“ е с бюлетина №12

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Вижте още

Ханделсблат: България не се отказва от сделка с Фолксваген

ivan

300 млн. лв. печалба за три месеца на банките у нас

leni

УниКредит Булбанк и Алианц подписаха за партньорство в България

ivan

Напишете коментар