Invest Build Media
Имоти и строителство

Готвят изграждането на космическа държава – „Асгардия“

Основаването на космическата държава е авангардна концепция на група учени. Тяхната идея е да създадат място около Земята със собствени закони и правила. Самото начало територията й ще е сателит, който учените планират да изстрелят следващата година.

Жителите на Асгардия ще живеят на Земята, но с двойно гражданство, обяснява ръководителят на проекта Игор Ашурбейли.

Специална интернет платформа вече набира кандидати за „граждани” на новата държава. Дни след старта на проекта, заявка за това са подали вече над 1000 души от всички краища на нашата планета. След като техният брой надхвърли 100 000, идеолозите на концепцията предвиждат да представят проекта пред ООН и да поискат Асгардия да бъде официално призната за държава.

Целта е тя да се грижи за мира в космическото пространство и да насърчава технологиите в проучването на необятната Вселена. Проектът ще се бори и за по-ясна регламентация на всичко, което човекът прави в Космоса.

„В момента всяка от космическите агенции работи спрямо геополитическите приоритети на собствената си страна. Глобалният интерес на човечеството остава на втори план”, посочва Ашурбейли.

В перспектива учените от проекта „Асгардия” планират да разработят щит, който да предпазва Земята от опасни астероиди, както и да събира „космическия боклук” – отломките от сателити и спътници, отдавна изведени от експлоатация.

asgardia-02

Вижте още

Лиляна Павлова: Доизграждането на „Струма“ трябва да бъде национална кауза

admin

Завършват „военното НДК“ през октомври

ivan

МРРБ: 62 252 души в 515 сгради живеят в санирани жилища

ivan

Напишете коментар