Invest Build Media
Имоти и строителство

Пореден некачествен ремонт загрозява центъра на София

Неправителствената организация „Спаси София“ разпространи снимки от наскоро приключилия ремонт на ул. „Козлодуй“ в центъра на София, от които личи некачественото изпълнение, пише „Дневник“.

Неравни тротоари, нов асфалт, свършващ в нищото, криви шахти и бордюри са част от заснетите проблеми. Още в началото на миналия месец организацията сигнализира, че ремонтът се изпълнява некачествено, като под трамвайното трасе не се полага шумоизолация. Скоро след това в опит да обясни, че се използват доказани методи, директорът на „Столичен електротранспорт“ Евгений Ганчев призна, че при ремонта е работено по технология, която се използва от близо 15 години.

„Преди време показвахме използваната в София технология за строителство на трамваен път на водещи фирми в сферата на строителството на трамвайна инфраструктура и те не можаха да я разпознаят“, заявяват днес от „Спаси София“. Според организацията ремонтът, който струва 2.5 млн. лв., е „поредно доказателство за пълната безотговорност и липса на управленски капацитет в Столичната община, а показаното на снимките е възмутително и обидно“.

„Г-жо Йорданка Фандъкова, докога Вие и останалите отговорни лица в Столичната община ще сте безсилни пред кражбите на нашите данъци (този път „само“ 2.5 милиона лева)? На още колко подобни случаи на явно пилеене на обществени пари трябва да станем свидетели, за да се вземат най-накрая решителни мерки? Каква е целта на Вашите „проверки“ по ремонтиращите се обекти, ако въпреки тях не можете да гарантирате, че те ще отговарят на поне минимални стандарти за качество и естетика“, пита организацията.

„Спаси София“ призовава да бъде наложена максималната възможна глоба на фирмата – изпълнител на ремонта на ул. „Козлодуй“, а проблемните участъци да бъдат изцяло реконструирани.

kozlodui-ulica-spasi-sofia-02

kozlodui-ulica-spasi-sofia-03

kozlodui-ulica-spasi-sofia-04

Вижте още

Томислав Дончев призова строителния бранш да инвестира в образование

admin

Оскъпява се надзорът на преустройството на бившия Партиен дом

admin

Строежът на аквапарк „Възраждане“ ще приключи през декември

ivan

Напишете коментар