Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Столична община плаща 2,5 млн. лв. за нови гранитни плочи пред НДК

Новият опит на Столична община да оправи площада пред НДК е на финалната права. Днес ще бъдат отворени офертите на кандидатите, които желаят да извършат дългоочаквания ремонт на пространството пред двореца, което сега се превръща в езеро при всеки по-силен дъжд, съобщава в. „Сега“.

Обявена е и поръчка за доставка на нови гранитни плочи и елементи за настилки на стойност 2,55 млн. лв. Първият опит за такъв конкурс се провали през март, след като общината се отказа да работи с фирма, свързана с офшорка от Панама.

Площад „България“ трябва да придобие приличен вид до 2018 г. за българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Както „Сега“ писа, за новия облик на плаца се дават общо 6 млн. лв. Миналата година общината плати над 13 млн. лв. за цялостното обновяване на парка около двореца, което до ден-днешен предизвиква упреци от столичани. В него обаче не беше включено пространството пред централния вход и паметникът „13 века България“. Изпълнител на поръчката беше фирма „СК-13“, от която се разграничи даже кметът Йорданка Фандъкова.

Покрай многократните връщания за поправки, Фандъкова заяви, че ако има възможност, повереното й кметство никога няма да подпише договор с въпросната фирма. „СК-13“ обаче е абонирана за поръчките на общината.

Вижте още

Новият началник на ДНСК е архитект Иван Несторов

ivan

Оригинални алтернативи на нощното шкафче

leni

Различни и изключително красиви бани

leni

Напишете коментар