Invest Build Media
Туризъм и Екология

Министър Ангелкова се похвали с „изключително успешен летен туристически сезон“

Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви в интервю за БНТ, че изминалият летен сезон е бил изключително успешен за туризма у нас. Качеството на продукта, който предлагаме на туристите се подобрява, поради което и този сезон 4- и 5-звездните хотели са били запълнени.

В проучване на Министерството на туризма, над 70% от туристите, които са дошли през туроператори са казали че са доволни от предлаганото у нас и ще се върнат отново.

„Имахме много успешен летен сезон. Успяхме да рекламираме през зимата лятото и през лятото зимата и България стана желана туристическа дестинация. Само до момента, очакваме над 30% ръст и за следващото лято на базата на това лято. България има възможност да привлича всякакъв вид туристи. За лятото водещ пазар е Германия, успяхме да си върнем и руските туристи“, разказа Ангелкова.

Тя съобщи още, че са правени проверки в 800 заведения за хранене, получени са над 300 сигнала, че няма достатъчно място на плажовете. Сигнализирано е още за липсата на издаване на касови бележки. Наложени са над 200 000 лева неустойки.

Кадър: БНТ

Вижте още

България се издига като успешна туристическа дестинация със завладяващо възстановяване

А. Стойковa

Банята в кв. „Овча купел“ ще става център за изследване на спа технологии

ivan

Столична библиотека дигитализира книжовната памет на София

admin

Напишете коментар