Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Откриха модерния Мол Марково Тепе в Пловдив

Министрите на регионалното развитие Лиляна Павлова и на икономиката Божидар Лукарски бяха сред официалните гости на деловото откриване на Мол Марково Тепе в Пловдив.

„Това е първото откриване на модерен търговски обект в България от 2014 г. насам, което е показател за съживяването на пазарния сегмент на социално-развлекателната индустрия, а инвестицията от 120 млн. лв. и разкритите над 500 работни места доказват, че Пловдив е най-добре развиващият се български град извън столицата София“, обяви министър Лукарски, който преряза лентата заедно с областния управител Здравко Дмитров и кмета инж. Иван Тотев.

Министърът на икономиката посочи, че Мол „Марково тепе“ е доказателство как с правилна инвестиционна политика, един търговски обект може да отговори на все по-големите изисквания на своите клиенти и наематели.

bozhidar-lukarski-mol-markovo-tepe-otkrivane

„Наша основна цел е търговският център да се превърне в една от най-предпочитаните дестинации за пловдивчани и гостите на града“, сподели Нина Николова – Asset Manager на проекта.

Мол Марково Тепе с разгъната застроена площ от 55 000 кв.м и 20 500 кв. м отдаваема площ. Разположен е на терен с площ 8500 кв. м между бул. „Руски“, ул. „Гладстон“ и ул. „Драган Цанков“. Цялостната пътна инфраструктура в района е обновена от община Пловдив, което допълнително улеснява достъпа до новоткрития търговски център.

Инвеститор е дружеството „Марково Тепе Мол“ ООД. Главен изпълнител на обекта е „Джи Пи Груп“, а водещ архитект е арх. Илиан Илиев от архитектурно студио „Планинг“.

Сградата е развита на четири надземни етажа и четири подземни нива, на които е разположен паркинг с над 600 паркоместа.

Молът е проектиран така, че да осигурява оптимална циркулация на посетителите и видимост на търговските обекти. Той предлага разнообразен микс от търговия, отдих и забавления за цялото семейство. Присъстват популярни чуждестранни и български марки, сред които Terranova, LC Waikiki, CCC, Tom Tailor, Guess, Liu Jo, Clarks, Geox, Carducci, Original Marines, Yves Rocher и много други. Освен с модни магазини, молът разполага и с голям детски център, фитнес зала, супермаркет „Триумф“, сладкарница и зона за бързо хранене и ресторант от веригата „Victoria“.

В Мол Маркото Тепе отвори врати и Kино Арена с 6 модерни зали, оборудвани с последно поколение кинотехнологии. За първи път зрителите в региона ще имат възможността да се насладят на върховно киноизживяване в IMAX® зала с огромен екран, 288 удобни кожени кресла и най-новата озвучителна система от последно поколение IMAX® Immersive sound.

Има и допълнителна изненада за пловдивчани – зала с восъчни фигури на познати и любими лица от екрана и историята. Експозицията гостува на Мола до 28.01.2017 г.

Снимки: gradat.bg и министерство на икономиката

Вижте още

Лесни трикове, с които да създадем перфектното антре

leni

Кухня с дневна в стил прованс – уют и френски шик

leni

Шефшауен е синята приказка на Мароко

admin

Напишете коментар