Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Обявяват конкурс за търсене на нефт и газ в Северозападна България

Правителството реши да обяви конкурс за разрешение за търсене и проучване на нефт и природен газ в „Блок 1-25 Враца-запад“, разположен на територията на Северозападна България. Блокът е с площ 4886 кв. км. Причината е заявен инвеститорски интерес, съобщи правителствената пресслужба.

Разрешението за търсене и проучване ще е с петгодишен срок, с право на две продължения от по две години.

Конкурсните книжа ще могат да се купят до 120 дни от датата на обнародване на решението в Официалния вестник на ЕС. Кандидатите ще могат да подават заявления за участие в конкурса до 140-ия ден от обнародването на решението, а оферти – до 155-ия ден.

Предложенията на участниците ще се оценяват според работните програми, средствата за опазване на околната среда, бонусите, обучението и управленските и финансовите възможности на кандидатите.

Обява за конкурса ще бъде публикувана в Официалния вестник на ЕС, „Държавен вестник“, на електронната страница на Министерския съвет, както и в областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч и София, на чиято територия се намира „Блок 1-25 Враца-запад“.

С друго решение Министерският съвет удължи срока за търсене на нефт и природен газ в „Блок 1-17 Овча могила“, разположен на територията на областите Плевен и Велико Търново, където фирмата „Проучване и добив на нефт и газ“ АД извършва дейност от 2010 г. Титулярят е поискал двегодишно удължаване за допълнително проучване поради наличието на няколко позитивни структури, които предполагат натрупвания на нефт и газ в тях.

Вижте още

Хотелиерите планират намаляване на цените предвид по- ниския брой на туристи

viktoria

„Еврохолд“ придобива българските активи на „ЧЕЗ Груп“ за 335 млн. евро

ivan

Регистър на търговците на плодове и на зеленчуци ще пази родното производство

ivan

Напишете коментар