Invest Build Media
Имоти и строителство

Над 80% от жилищните блокове в Благоевград ще бъдат санирани за над 100 млн. лв.

Над 80% от жилищните блокове в Благоевград ще бъдат санирани по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която заедно с премиера Бойко Борисов, кмета на общината д-р Атанас Камбитов, областният управител Бисер Михайлов и народни представители откриха серия от обновени блокове в кварталите „Струмско-център“, „Еленово“ и на ул. „Цар Иван Шишман“ в града.

В обновените блокове живеят над 670 души. „Благоевград е емблемата на програмата за саниране в България“, подчерта министър Павлова и допълни, че в града по тази линия са инвестирани над 100 млн.лв. от осигурените от правителството 1 млрд.лв. до момента.

„Благодаря Ви, че не се подведохте на манипулациите. Трябва да покажем  стабилността на държавата и управлението,  и благодаря на министър-председателя за подкрепата и волята, която има, за да реализираме заедно тази програма“, посочи още министър Павлова.

Регионалният министър информира, че програмата продължава да се реализира с голям интерес в цялата страна.  По над 2000 сгради се работи в момента, а още 2500 са чакащи, отбеляза Павлова.

Тя пожела на собствениците на санираните жилища да бъдат здрави, да пазят прекрасните сгради и да се раждат повече деца в тях. „Нека повече млади хора остава тук, а Благоевград да се развива, разширява и да стане истински център на Югозападна България, такъв, какъвто го заслужава“, пожела министър Павлова.

saniran-blok-blagoevgrad-02

saniran-blok-blagoevgrad-03

Вижте още

Лиляна Павлова: Санирането не е спряно

admin

Започна строежът на нов завод за 2000 работни места в Плевен

ivan

Министър Аврамова: Строителният сектор е в пълна мобилизация

leni

Напишете коментар