Invest Build Media
Имоти и строителство

Строителният контрол спря надстрояването на хотел „Маринела“

Отменено е разрешителното за надстрояване на хотел „Маринела” в София (бившият Японски хотел) след протест на Софийската градска прокуратура, предаде БТА, като се позова на пресцентъра на държавното обвинение.

Прокуратурата е сезирана след констатирани от ДНСК нарушения при изготвянето на техническите проекти за строежа и издаване на заповед за спиране на работата и забрана на достъп до обекта.

Въпреки няколкото заповеди за спиране на строежа, надстрояването продължаваше с мотива, че тече процедура по обжалване.

В хода на извършената от СГП проверка е установено по безспорен начин, че главният архитект на район“ Лозенец“ не е бил надлежно оторизиран да одобрява такива инвестиционни проекти. Това според Административно-процесуалния кодекс се квалифицира като „липса на компетентност”, посочват от прокуратурата.

След подадения протест от страна на СГП, регионалната дирекция на строителния контрол е приела изцяло мотивите на прокуратурата, че са налице достатъчно данни за незаконосъобразност на издаденото разрешително за строеж, в нейната най-тежка форма – нищожност. Това е така, тъй като е издадена от некомпетентен орган.

Вижте още

Затварят движението в двете посоки София-Благоевград на път Е-79

admin

Пак се обсъжда създаването на катастрофичен пул за щети от природни бедствия

ivan

Правителството отпусна 27 млн. лв. на общини за инфраструктура

admin

Напишете коментар