Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Холандци ще строят жилищна сграда в стил „висящи градини“

Bjarke Ingels Group и Barcode Architects обявиха своя проект за терасовидна кула, проектирана така, че да докосва повърхността на езерото Ий.

Сградата ще бъде със смесено предназначение и ще разполага с площ от 46 000 кв. м. Тя е проектирана с два скосени ъгъла, които се простират надолу към кея и водата, за да оформят двор в центъра. Блокът ще има 380 нулево енергийни жилища, 4 000 кв. м търговски площи, 240 подземни паркоместа, както и до 30 места на пристанището.

Идеята на архитектите е да създадат блок в центъра на Амстердам, който да създава илюзия за плаващ в езерото, и който да приканва посетителите да се качат и да се насладят на панорамната гледка към града. Сградата сякаш израства от водата и отваря огромна порта за кораби, които да акостират на пристанището. От едната страна на блока се открива гледка към града, а другата гледа към вътрешността на двора.

Терасовидните градини служат като преходен елемент от сградата към околността. Около сградата ще има алея, която ще води към училище по ветроходство, плаващи градини и стоянките на лодките. До покрива ще има достъп от всички, който ще става чрез каскадни тераси. Оттам ще има специално място, което гледа към езерото.

Целта на архитектите е да създадат проект, който да има уникален характер и съвременен дизайн, отразяващ градския живот и бъдещето на архитектурата.

bjarke-ingels-group-sluishuis-02

bjarke-ingels-group-sluishuis-03

bjarke-ingels-group-sluishuis-04

Вижте още

Джамия в Иран спира дъха на посетителите

admin

Шефшауен е синята приказка на Мароко

admin

Банка в Ливан ще има нестандартен централен офис

admin

Напишете коментар