Invest Build Media
Имоти и строителство

АПИ: Ще ремонтираме пътищата сериозно след края на март

Заради зачестилите сигнали за дупки появили се по автомагистралите, от Агенция „Пътна инфраструктура“ заявиха, че работят постоянно по отстраняването на всички проблеми.

„Обикновено най-много дупки има по най-натоварените участъци. Това са автомагистралите и първокласните пътища. Между участъка между Вакарел и Ихтиман, който е един от останалите не ремонтирани участъци, наистина се отвориха доста дупки и за това беше разпоредено и се изпълни от страна на поддържащата фирма спешно запълване на тези дупки със студена смес. В зависимост от натоварването и изпълнението, студената смес издържа между седмица и месец“, каза пред БНТ инженер Георги Златев от агенция Пътна инфраструктура.

Той е категоричен, че сигналите подавани от хората са много полезни на Агенцията. „Магистралите са високоскоростни и ние сме длъжни да следим да няма неравности и дупки, за да не се стигне до инциденти. Сигналите, които хората подават са изключително полезни за агенцията, тъй като им помага по-бързо да се информира къде има дупки, каза Златев. Ремонтите, които са извършени сега са временни и когато се затопли времето ще се предприемат по-дългосрочни мерки.

„В зависимост от метеорологичните условия в края на март или началото на април да започне ремонтът с топла смес. Това може да започне, когато температурата на въздуха стане над 5 градуса в момента на работа. Тогава можем да започнем ремонти, които да са по-устойчиви във времето, каза Златев.“ В участъците, където скоро е извършено цялостно преасфалтиране, към настоящия момент нямаме дефекти.

Вижте още

Нов учебен корпус откриха в Музейко

admin

Масово прекратяване на договори за имоти „на зелено“

Ремонтът на ул. Солунска в София е пред завършване

ivan

Напишете коментар