Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Премиерът Герджиков: Подготвяме намаляване на административните такси за бизнеса

Правителството подготвя намаляване на административната тежест за бизнеса, каза премиерът Огнян Герджиков при откриването на форума“ Пътна карта на бизнеса – 2017″.

Имаме нужда от подобни форуми и съм убеден, че той ще даде резултати, защото просперитетът се дължи най-вече на икономиката, а нашето правителство има амбицията да направи няколко положителни стъпки за по-добър бизнес климат, каза Огнян Герджиков.

Не бихме могли да направим много, не защото не искаме, а защото имаме малък времеви хоризонт, посочи служебният премиер. „Вече предприехме първите стъпки за това. Става дума за административната тежест. В приходната част на бюджета се увеличават приходите от такси – за последните години те са се увеличили с 40 процента и вече се очертава да са скрити данъци“, посочи Герджиков.

Агенцията по вписванията например е с бюджет 16,2 млн. лева, но реализира приходи от 58 млн. лева през миналата година. Тези пари после се дават като допълнително материално стимулиране.

Работна група вече е почти готова с предложение за редуциране на тези такси, каза Огнян Герджиков. Друга тема е образованието, защото има разлика между това, което то предлага и нуждите на реалния бизнес, допълни служебният премиер.

Вижте още

Разделянето на България на четири района с най-високо одобрение в обществените обсъждания

ivan

Бил Гейтс с нов имот за 43 млн. долара

leni

Подсигуряват собствениците на жилища, отдавани краткосрочно

leni

Напишете коментар