Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Бирите на Карлсберг вдигнали пазарния си дял само в България

Производителят на бира „Карлсберг“ обяви, че през първото тримесечие българският пазар е единственият, на който компанията увеличава пазарния си дял. Според данни на агенция „Нилсен“ (Nielsen A/S), цитирани от компанията, тя е увеличила дела си с 5 пр. п., достигайки до 27.7% дял в обем през първите три месеца на годината.

Това се случва на фона на свиващ се общ пазар с 3.3% в обем и 3.9% в стойност отново по данни на „Нилсен“.

От марките на компанията на българския пазар най-добре се представя „Шуменско“, което расте в обем с 29.1%, а в пазарен дял – с 2.2%. Следва „Пиринско“ с 15.3% ръст в обем и 2.8% в пазарен дял.

За другите си продукти, сред които сайдери и марки, който се предлагат тук, но се произвеждат навън, компанията не посочва данни.

В западноевропейския регион, част от който е и „Карлсберг България“, нетните приходи на компанията бележат ръст от 2% до общо 7.8 млрд. датски крони, а общият обем на продажбите също нараства с 2% до 13.3 млн. хектолитра.

Нетните приходи през първото тримесечие на групово ниво растат през първото тримесечие с 4%. На глобално ниво „Карлсберг Груп“ отчита ръст при международните марки в премиум сегмента: Tuborg (+1%); Carlsberg (+8%) и Grimbergen (+25%).

Вижте още

Цените на имотите нарастват доста по-бързо от наемите

galia

В САЩ отново се презапасяват с тоалетна хартия

galia

Символът на Дубай се превърна в „касичка“ за дарения

leni

Напишете коментар