Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Индийски производител на кафе проучва България с желание за инвестиране

По покана на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев делегация на една от най-големите индийски компании в производството на разтворимо кафе е на посещение в страната ни за проучване на възможностите за инвестиции, съобщиха от Министерството на икономиката.

Те са имали работна среща и продължават с конкретни огледи на терени в Югозападна България. „Можете да разчитате на Министерството на икономиката за пълна административна подкрепа по целия път – от първоначалния интерес до реализирането на конкретна инвестиция“, е подчертал Манолев.

Той е акцентирал на някои от предимствата, които страната ни може да предложи – най-ниските данъци в Европа, много ниски оперативни разходи и редица облекчения при инвестиция от над 10 млн. евро. „България е стабилна държава в политически и икономически план, което е важно, за да можете да планирате ефективно и с нужния хоризонт“, е допълнил Александър Манолев.

Към момента индийската компания има производство в три държави и изнася продукция за повече от 80 страни по целия свят.

Плановете им са да стъпят много по-масирано и в Европейския съюз, като България има всички предпоставки да се превърне в разпределителен център и производствена база за всички страни членки и редица държави от региона, е станало известно на срещата.

Вижте още

Набират проекти по програмата „Красива България“ за 2019 г.

ivan

Монтана инвестира в хеликоптерна площадка за бърза медицинска помощ

Автомобилният сектор ще има мирен протест на 17 май в София

ivan

Напишете коментар