Invest Build Media
Туризъм и Екология

Клубни служители в Слънчев бряг протестираха, искат помощ от Борисов

Над 500 служители в Слънчев бряг излязоха на протест в курорта, след като преди дни среднощни проверки, оглавени от вицепремиера Валери Симеонов, спряха шумни партита и конфискуваха техника и озвучителна апаратура, съобщи бТВ. Според бранша по този начин е даден лош сигнал за туристите, това ще доведе до отлив на клиенти и ще провали бизнеса им.

Протестиращите блокираха централния път на Слънчев бряг. Те скандираха: „Оставка”. „Бойко, помогни ни”, „Бойко, спри Валери”. Сервитьори и бармани в курорта заявиха пред бТВ, че са притеснени за работата си.

Полицията не беше подготвена и въпреки че протестът е спонтанен и няма разрешение за него, никой не посмя да спре протестиращите. Полицаите регулираха движението, доколкото им е възможно.

„Отивай си! По-добре младите хора да имат работа, отколкото Валери Симеонов публика”, категорична беше една от протестиращите.

Други обаче бяха на мнение, че шумът в района нощем им пречи. „Не спим по цели нощи, в рамките на 15 километра се слуша тази музика. И по селата да отидете вечер, и по селата се чува. Как не ги е срам днес на тоя панаир само млади? Просто не им се работи, не че няма работа в България. Законите трябва да се спазват”, заяви възрастна жена.

Протестиращите изминаха над 2 километра до колелото на входа на Несебър и обратно. Някои шофьори подкрепяха протестиращите , други се изнервиха. Туристите пък недоумяваха какво се случва. Протестът приключи в рамките на два часа.

От бизнес асоциацията в Слънчев бряг са подали уведомление вече за организиран протест за този петък.

Цветанов: Трябва да има много по-добър диалог с хотелиерите в Слънчев бряг

Всички ние трябва да се придържаме към спазване на българското законодателство. Дали ни харесва или не – няма значение. Това заяви Цветан Цветанов по време на пресконференция на ГЕРБ във връзка с проверките в Слънчев бряг.

„Това е гаранция, че няма да бъдат нарушавани правата на всички тези, които са или на почивка, или изпълняват своите служебни задължения. Смятам, че трябва да има много по-добър, конструктивен диалог с всички хотелиери, с всички, които участват в управлението и правенето на политики в Слънчев бряг.

Вие видяхте, че има разделение – една част, която иска да го има този шум и да се чувстват добре тези млади хора, които купонясват, но все пак трябва да имаме предвид, че имаше изказвания на хотелиери и работещи, и почиващи в комплекса, които подкрепят тази политика, която прави днешното правителство и респективно вицепремиерът Валери Симеонов“, коментира Цветанов.

Не смятам, че трябва да правим политики, които да разделят обществото, но трябва да разясним и да определим тези правила, които ще дадат гаранция за спазване на законодателството и разпоредбите на компетентните институции, каза още той.

Може би трябваше да има по-добра организация в самото начало на летния сезон, но уверявам ви, че в предстоящите месеци и години до приключване на 4-годишния мандат на правителството всички тези неща ще бъдат коригирани – ще се подобри комуникацията и действително ще постигнем баланс, в който да могат и младите хора да купонясват, чувствайки се добре, но да се създадат тези условия на всички тези, които почиват в Слънчев бряг да им се гарантира това спокойствие, което те са си платили в съответните пакети, допълни Цветанов.

Той уточни, че легловата база в Слънчев бряг преди 90-та година е била 18 000 а в момента е над 320 000.

„Няма как да отговорим на всички искания. Това, което прави правителството, е да гарантира чистотата с изграждане на пречиствателни станции, за да бъде страната ни добра за почивка и да променим профила на всички туристи, които идват на българското Черноморие – нека да бъдат платежоспособни и да се чувстват добре в родината ни и страната ни да бъде сочена като добра туристическа дестинация“, каза Цветанов.

Снимка: Десислава Генева/бТВ

Вижте още

Откриха изложението „Зелени дни“ в градинката до Народния театър

admin

Магията на Версайския дворец (СНИМКИ)

Хаваите не са това, което бяха

leni

Напишете коментар