Invest Build Media
Имоти и строителство

Локални платна и кръгово кръстовище ще има допълнително на пътя Пловдив-Асеновград

Заради обжалвания на обществени поръчки умират хора на пътя – това е изводът, който министър-председателят Бойко Борисов направи при инспекцията на ремонтни дейности на отсечката Пловдив – Асеновград. Мястото е известно като „пътя на смъртта”.

Борисов призова за дебат, който да доведе до промени в Закона за обществените поръчки. „Аз не съм доволен от това, че две години гинаха хора тук заради тези безумни обжалвания на обществени поръчки. Този път вече щеше да е готов. От фирми – щатни обжалвателки, вече две години не можем да започнем обходите на Поморие и Ахелой. Тол-системата – две години… Сега искаме нови влакове, нови мотриси да купим, ами, те ще обжалват поне две години! На Кресна продължават да гинат хора”, коментира премиерът.

Предвидено е да има две активни ленти за движение, които ще се разширят до габарити на магистрала и една аварийна. Реконструкцията на пътя Пловдив-Асеновград се чака от 1982 г. и се осъществява с пари от Европа.

borisov-plovdiv-asenovgrad-pyt-proverka

Локални платна и кръгово кръстовище допълнително ще се изграждат на пътя Пловдив – Асеновград, съобщи още Борисов след инспекция на започналата преди седмица реконструкция и разширение на натоварената пътна отсечка.

В проекта не са били предвидени локални платна, които да обслужват близко разположените предприятия и селскостопански земи, затова трите общини Пловдив, Куклен и Асеновград ще проектират локали, които АПИ ще финансира. Ще се изгради кръгово движение – пътен възел с околовръстното шосе на Пловдив, ще бъде осигурена и безпроблемна връзка с летището, което означава пети възел на Крумово, поясни министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

„Реконструкцията и разширението на съществуващия път ще се изгради с eвропейско финансиране, все още не е ясно колко ще струва изграждането на локалите и кръговите движения“, каза Нанков.

Вижте още

Свлачището в Ахтопол заплашва бреговата алея

Две нови автогари ще строят в Стара Загора

admin

Zaha Hadid Architects с нова шеметна сграда

leni

Напишете коментар