Invest Build Media
Имоти и строителство

На 20 август пускат северното пътно платно на Цариградско шосе при Орлов мост

В неделя, 20 август, ще бъде пуснато движението по северното платно на бул. “Цариградско шосе“ при Орлов мост (от страната на сграда „Царевецъ“), което в момента се ремонтира. Движението ще се извършва двупосочно по две ленти в участъка. С това се ангажираха от фирмата изпълнител на обекта при проверка на място днес от кмета на София Йорданка Фандъкова и заместник-кмета Евгени Крусев.

Към момента е приключило полагането на основния пласт асфалтова настилка в северния участък. Той е изпълнен след цялостното фрезоване и поставяне на стоманена мрежа, с цел допълнително заздравяване на основното асфалтово покритие.

Днес започва полагане на последния износващ пласт асфалт на бул.“Цариградско шосе“ по централното пътно платно за директно движение в северната част на булеварда. Утре (18 август), ще се полага последния пласт асфалт по допълнителната лента за десен завой на булеварда към бул. “Евлоги и Христо Георгиеви“. Технологията на работа изисква горещото асфалтово покритие да изстине 48 часа, за да се стегне и заздрави. След което ще бъде възстановено движението.

Ремонтните работи ще продължат в южното пътно платно на бул. “Цариградско шосе“ (от страната на езерото Ариана), което ще се затвори за движение. Едновременно с ремонта на южното пътно платно на бул. “Цариградско шосе“ ще се извърши и текущ ремонт на участък от бул. “Евлоги и Христо Георгиеви“ между Орлов мост и ул. “Гурко“. При благоприятни метеорологични условия работата по двата булеварда се очаква да приключи за седем дни и да бъде възстановено движението.

fandykova-evgeni-krusev-orlov-most-remont-proverka

Снимки: Столична община

Вижте още

Повече от 40% от българите живеят в пренаселени жилища

leni

Ключови булеварди в София остават затворени до края на 2017 г.

admin

½ млн. души дневно ще ползват метрото с пускането на третата линия през 2019 г.

ivan

Напишете коментар