Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Инвеститори от Китай се интересуват от магистрала „Черно море“ и АЕЦ „Белене“

Китайски инвеститори имат интерес към изграждането на автомагистрала „Черно море“, обяви днес премиерът Бойко Борисов в Бургас.

Възможностите за реализиране на проекти с помощта на китайски инвестиции бяха обсъдени на среща на Борисов с представители на бизнеса от азиатската страна. По време на разговора в общината в Бургас, в който участва и кметът Димитър Николов, акцент беше поставен върху автомагистралата, свързваща Бургас и Варна.

„По магистрала „Черно море“ работим активно и съответно има голям интерес след много преговори по АЕЦ „Белене“. Искахме да видят трасето и кметът да представи своите инвестиционни проекти“, коментира Борисов.

Той каза още, че намеренията са да има и директни целогодишни полети Бургас-Китай и обратно. „Имат и интерес и към пристанища, но те са в по-сурова фаза. Има доста обучаващи се в Бургас, които изучават китайски език“, каза още Борисов.

Премиерът коментира още, че се очаква през този месец да започне работата по обхода на Ахелой. „До юли следващата година двата обхода Поморие-Ахелой и най-важните отсечки ще са готови и след това ще работим по четирилентовия път, така че сме напред в тази посока“, каза Борисов.

По повод готвения протест в Слънчев бряг премиерът каза, че това е демокрацията и законът трябва да се спазва.

Вчера делегация от китайската компания „Ситик Констракшън“ се срещна с регионалния министър Николай Нанков като прояви интерес към автомагистралите Калотина-София, Русе-Велико Търново и тунела под Шипка.

Вижте още

Булгаргаз поиска ново поскъпване на природния газ

ivan

Бум на ипотечните кредити през юни: Каква е причината зад рекордните цифри?

Mодернизират жп линията от Перник до Радомир за 284 млн. лв

Напишете коментар