Invest Build Media
Туризъм и Екология

400 евро компенсация получават пътниците, ощетени от Wizz Air

Унгарската авиокомпания Wizz Air е осигурила всички необходими условия за компенсация на пътниците, ощетени от дублирането на билети за нейни полети, и вече изплаща обезщетения в среден размер от 400 евро.

Това показва проверката на транспортното министерство, разпоредена във връзка със зачестилите случаи на продажба на повече билети от наличните места. Ресорният министър Ивайло Московски заяви, че не разполага с информация за броя на пътниците, които ще бъдат компенсирани с парично обезщетение.

Той съобщи още, че Летище София не попада сред десетте летища с най-често закъсняващи полети в Европа.

Всички пътници, които не са успели да се качат на някой от полетите на унгарския авиопревозвач, са получили храна и настаняване в хотел, каквито са изискванията на европейския регламент. В процес на изпълнение е компенсиране на хората с обезщетения в размер от 250 до 600 евро в зависимост от разстоянието на полета, обясни министър Московски.

„България не е изключение от подобен тип проблеми, тъй като все пак това е краят на периода с отпуските, има по-голямо натоварване на потока пътници и на летищата. На първи септември децата в Европа тръгват на училище“, каза Московски.

Справка на министерството за десет от най-големите летища в Европа показва, че през юли общият брой на часовете закъснели полети е 450. Друга справка пък показва европейските летища с най-голям брой закъснения, но столичния аеропорт не е сред тях. Летищата със най-много закъснения iа истанбулското „Ататюрк“, лондонските „Лутън“ и „Гетуик“, амстердамското „Схипхол“, букурещкото и лисабонското летища, както и парижкият аеропорт „Де Гол“.

Вижте още

Най-посещаваните увеселителни паркове в света

leni

Германия преговаря за милиарди евро помощ за Lufthansa

leni

Две летища в Италия започват отново работа

leni

Напишете коментар