Invest Build Media
Имоти и строителство

До края на годината Еврокомисията ще одобри проекта за последните отсечки на магистрала „Струма“

До края на годината ще бъде одобрен формулярът за кандидатстване за финансирането на лот 3.1 и 3.3 от АМ „Струма“ от Европейската комисия. Това бе съобщено на провелата се в Брюксел среща с европейските комисари по регионална политика Корина Крецу и по околна среда, морско дело и рибарство Кармену Вела и министрите на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, на околната среда и водите Нено Димов и на туризма Николина Ангелкова. В рамките на срещата бе представено процедурното изпълнение на проекта.

„Управляващият орган на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ поема ангажимент да прегледа и съгласува апликационната форма за лот 3.2, участъкът между Крупник и Кресна, в максимално кратки срокове и да я изпрати своевременно за одобрение от ЕК“. Това заяви пред журналисти министър Московски след края на разговорите с двамата еврокомисари. Той уточни, че за да се спазят всички срокове експертите от Агенция „Пътна инфраструктура“ трябва да подготвят формуляра за кандидатстване за финансирането до края на януари 2018 г.

Ивайло Московски коментира, че изборът на вариант за изпълнението на най-сложния участък на магистралата, дава увереност, че няма да бъдат загубени осигурените средства по приоритетна ос 2 на ОПТТИ.

В края на годината се очаква европейските комисари Корина Крецу и Кармену Вела да посетят България, за да се запознаят на място с напредъка по проекта за изграждане на АМ „Струма“.

Вижте още

През 2020: Пълна промяна за Софийските хали

leni

Възстановени са 5 км между Казичене и магистрала Хемус от източната дъга

ivan

Одобряват изплащането на 5 млн. лв. за строеж и реновиране

Напишете коментар